Kotlett med klyftpotatis och ananassalsa känns somrigt
2018-02-08 08:40:05

Som bildtexten säger: kotlett med klyftpotatis och ananassalsa känns verkligen som sommarmat. Det livar upp lite så här i mörka februari. Det är också en väldigt lätt maträtt att tillreda.
Ja, det är förvisso lite hackande och skivande av frukt, men vad gör väl det? Färsk ananas är ju så gott! Själva ananassalsan är faktiskt så god, att man kan göra den och äta som mellanmål. Rödlök, röd chili, ananas och kiwi som mellanmål? Det låter kanske som en konstig blandning, men det är verkligen gott. Till och med min fru, som i vanliga fall inte alls gillar lök, äter denna salsa med välbehag.
Börja med salsan! Den kan med fördel göras ett par timmar i förväg. Låt den sedan stå till sig i kylen, så den är riktigt sval när den serveras till kotletten och potatisklyftorna.
Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Kotlett med klyftpotatis och ananassalsa ingredienser/instruktioner
Kotlett med klyftpotatis: 800 g potatis, 250 g morot, 10 g rapsolja, 600 g kotlett i bit, 10 g flytande margarin
Ananassalsa: 1 st ananas, 150 g rödlök, 1 st kiwi, 0.5 st röd chili, 0.5 st lime
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär potatis och morötter i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar och ställ in i ugn ca 30 minuter.
- Tärna ananas, rödlök och kiwi. Finhacka chilin och blanda ihop allt till en salsa. Pressa över lime och smaka ev av med lite socker, salt och svartpeppar.
- Skär kotletten i skivor och stek i margarin, salta och peppra. Servera med klyftpotatis, morötter och ananassalsa.
Tips. Marinera och grilla gärna kotletterna. Blanda gärna hackad paprika eller tomat i salsan.
Näringsvärden per portion kotlett med klyftpotatis och ananassalsa |
|
---|---|
Energi | 1835.9 kJ / 438.8 kcal |
Fett varav mättat fett |
7.8 1.4 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
49.8 16.3 7.9 |
Protein | 37.1 |