Gulaschsoppa
2018-02-10 11:41:13

Gulaschsoppa vvdb.se
Gulaschsoppa

Tyvärr, måste jag säga, så smakar ViktVäktarnas gulaschsoppa inte så jättemycket. Ni kan säga vad ni vill, men att använda produkter som Milda Matgrädde 4% och andra "lättprodukter" smakar inte precis likadant som originalen. Inget kommer i närheten av riktigt smör, grädde och så vidare.

Men i sån här soppa ingår ju inget sånt, så jag vet inte riktigt vad som felar. Kanske är det den magra nötfärsen? Kanske behövs fler buljongtärningar för att få lite fjutt i smaken? Jag vet inte. Som så mycket annat ifrån ViktVäktarna så smakar det inte på något vis illa, det smakar bara lite.

Finns egentligen inte så mycket mer att säga om den här gulaschsoppan. Den är ok, men lite menlös.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Gulaschsoppa ingredienser/instruktioner

Gulaschsoppa: 150 g gul lök, 5 g vitlök, 400 g potatis, 250 g morot, 200 g orange paprika, 400 g nötfärs (10%), 15 g olivolja, 6 dl vatten, 1 tärning köttbuljong, 400 g krossade tomater, 18 g tomatpuré, 2 tsk paprikapulver, 2 tsk kummin

  1. Skala lök, vitlök, potatis och morot. Hacka lök och vitlök, skär potatis, morot och paprika i tärningar.
  2. Fräs potatis, grönsaker och nötfärs i olja i en kastrull.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater, tomatpuré, paprikapulver och kummin. Låt småkoka ca 15-20 minuter eller till potatisen mjuknat.

Tips! Om du inte gillar kummin så går det bra att utesluta den kryddan. Toppa soppan med persilja och en klick fraiche. Servera med bröd eller knäckebröd.

Näringsvärden per portion gulaschsoppa

Energi 1526 kJ / 364.7 kcal
Fett
varav mättat fett
16.2
6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
28.2
10.9
5.5
Protein 23.9

Vad tycker du om gulaschsoppa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.