Lyxig tacopaj är enklare än man kan tro
2018-02-11 18:47:16

Lyxig tacopaj vvdb.se
Lyxig tacopaj är enklare än man kan tro

En favorit där hemma är ViktVäktarnas variant på tacopaj. Tittar man på ingredienserna till en lyxig tacopaj så verkar den väldigt komplicerad att göra, men det är den egentligen inte.

Och den behöver inte ta så mycket (effektiv) tid att tillaga som det står i receptet heller. Tacokryddorna kan man blanda ihop flera månader i förväg. Förvara dem bara i en försluten behållare så går det bra.

Och är kryddorna förberedda, kan även fyllningen till pajen kan göras i förväg. Ja, faktiskt flera timmar i förväg och sen låter man den bara vänta i grytan på spisen, och värmas på lite när det är dags att faktiskt montera pajen. Gör man så, så behöver man bara göra pajdegen när det väl blir dags att faktiskt tillreda rätten. Jag förberedde kryddor igår (lördag) innan jag skulle göra pajen och fyllningen lagade jag idag, vid 15-tiden. Sen fick den stå i gryta (med locket på) på spisen och vänta tills det blev dags att laga kvällsmat.

Frugan ville inte ha ost på sin del av pajen, så jag lade helt sonika på ett par skivor vanlig hushållsost på min del - därav den lite "lustiga" bilden.

Ja, svårare än så är det inte att göra en riktigt lyxig tacopaj.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Lyxig tacopaj ingredienser/instruktioner

Pajdeg: 150 g vetemjöl, 2 krm salt, 1.5 tsk bakpulver, 30 g flytande margarin, 1 dl lättmjölk

Tacokrydda: 1 tsk salt, 1 tsk chilipulver, 1 tsk spiskummin, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk paprikapulver

Fyllning: 150 g gul lök, 200 g orange paprika, 400 g nötfärs (10%), 5 g flytande margarin, 1 dl vatten, 4 st tomat, 2 dl minifraiche (5%), 2 msk lättmajonäs, 2 krm svartpeppar, 0.5 st romansallad

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda ihop tacokryddan.
  3. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver, margarin och mjölk till en pajdeg. Kavla ut den tunt och lägg i en pajform. Förgrädda i ugnen ca 10-15 minuter.
  4. Hacka lök och skär paprika i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål stekpanna. Häll på tacokrydda, paprika och vatten, låt det småkoka 10 minuter. Lägg över i pajskalet.
  5. Rör ihop fraiche, majonnäs och peppar. Bred det över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med feferoni. Strö över ost och grädda ca 20 minuter. Servera med sallad.

Tips. Stick ner 8-10 nachochips vid servering.

Näringsvärden per portion lyxig tacopaj

Energi 2181.2 kJ / 521.3 kcal
Fett
varav mättat fett
28.8
8.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
37.2
8.9
3.4
Protein 26.6

Vad tycker du om lyxig tacopaj?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.