Het kyckling med broccolipasta överraskar!
2018-02-14 14:50:19

Het kyckling med broccolipasta vvdb.se
Het kyckling med broccolipasta överraskar!

Ja, jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad när jag fick het kyckling med broccolipasta serverad av frugan när jag kom hem sent ifrån jobbet. Jag har tur jag.

Detta recept på kyckling och pasta är enkelt och nyttigt, och kom i form av ett middagstips ifrån en kollega som också äter mat ifrån ViktVäktarna. Kan det bli bättre?

Och visst hade jag på känn att denna maträtt skulle vara god, men inte att den skulle vara SÅ god. Jag vet inte om det smakar bättre när nån annan har lagat maten eller om hon bara helt enkelt har the magic touch. Vi hade lite ont om broccoli hemma, men hon petade ner både blomkål och morötter som substitut i grytan och det gick hur bra som helst.

Ett varningens ord bara. En citron är ju ett ganska löst begrepp... inte direkt väl definierat som en matematiker skulle sagt. Var försiktig med citronsaften, eftersom "saft från en citron" kan variera väldigt mycket. Har du en väldigt stor citron, så ha i lite saft i taget, och smaka av. Det är trist om maten blir för sur.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Het kyckling med broccolipasta ingredienser/instruktioner

Het kyckling med broccolipasta: 250 g pasta, 600 g kycklingfilé, 250 g broccoli, 10 g rapsolja, 5 g sambal oelek, 1 st röd chilipeppar, 1 st citron (saft), 3 dl vatten, 1 tärning hönsbuljong, 2 msk cashewnötter, hackade

  1. Dela broccolin i mindre buketter. Koka pasta och broccoli.
  2. Strimla kycklingen och fräs i olja. Blanda ner sambal, urkärnad och finhackad chili, citronsaft, vatten och buljongtärning/fond.
  3. Låt det koka på svag värme ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö över kycklingen.
  5. Servera med broccolipastan.

Tips! Har du grönsaker över i kylen, släng ner dem också. Man kan inte äta för mycket grönsaker, och det är dumt att slänga mat!

Näringsvärden per portion het kyckling med broccolipasta

Energi 1794.4 kJ / 428.9 kcal
Fett
varav mättat fett
9.1
2.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
45.6
3.4
3.5
Protein 39.4

Vad tycker du om het kyckling med broccolipasta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.