Riktiga cheeseburgare är så gott
2018-02-17 17:00:52

Cheeseburgare vvdb.se
Riktiga cheeseburgare är så gott

Ja, detta är faktiskt inte direkt ett viktväktarrecept, utan det är jag själv som räknat ut hur många SmartPoints det är i en hemmagjord cheeseburgare.

Ni hittar alltså inte exakt detta recept i någon officiell lista över mat från ViktVäktarna. Jag har dock tänkt viktväktartänket när jag gjort dessa burgare. Precis som alltid är det magert nötkött som använts, och inga stora mängder flott behövs när man steker burgarna, eftersom jag kör dem i ugnen istället för på stekpannan. Det blir mindre skvätt och stänk på det viset också.

Min cheeseburgares näringsvärde är inte så fasligt upp åt väggarna galet. Det är cirka 4 kcal mer i min cheeseburgare än i en Quarter Pounder Cheese från McDonalds, men den innehåller mindre fett, ungefär lika mycket kolhydrater och mer protein. Och då ska vi komma ihåg att min burgare är på 125 gram, inte 113 gram som i en QP från Donken.

Jag jämförde dessa burgare mot ViktVäktarnas hamburgare med bröd som jag tidigare fått i matkassen från City Gross och av en ren slump är även dessa, trots ett helt annat recept, exakt lika många SmartPoints (15 SP) Varför gjorde jag då dessa, istället för att bara följa ett existerande recept? Jo, för jag tillhör den kategori människor som tycker (och har rätt i) att en riktig hamburgare inte ska ha en massa konstiga saker i sig. Mystiska yoghurtdressingar, picklade morotsflarn och rostade japanska körsbärskärnor hör inte hemma i en äkta gatuköksburgare. Nej, en riktigt cheeseburgare ska innehålla senapketchupsaltgurkalökost och inget annat!

Ja, jag vet att det är två skivor ost på varje burgare på bilden - så stäm mig!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 15 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Cheeseburgare ingredienser/instruktioner

Klassiska Cheeseburgare: 500 g nötfärs (10%), 5 g rapsolja, 4 st hamburgerbröd, 4 skivor smältost, 4 msk ketchup, 2 msk senap, 75 g gul lök, 12 skivor saltgurka, 1 nypa salt & peppar

  1. Forma fyra hamburgare av nötfärsen. Salta och peppra efter eget tycke.
  2. Finhacka löken.
  3. Dela bröden. Rosta dessa gärna lätt, antingen i brödrost eller i ugnen.
  4. Stek burgarna i en fettsnål panna - ta inte mer olja än du verkligen behöver.
  5. Bygg burgarna. Äkta cheeseburgers byggs upp och ner - lägg först locket upp och ner på tallriken. Fortsätt sedan med ketchup, senap, lök, gurka, ost, burgaren och slutligen underdelen av brödet.

Tips! SmartPoints i detta recept är beräknade på Korvbrödbagarens Brioche-hamburgerbröd, Heinz Ketchup (mindre socker och salt), Slotts vanliga standardsenap och Eldorado hamburgerost. Har du gjort detta (eller liknande) recept tidigare, och vet exakt hur mycket salt och peppar du gillar att använda, är det en god idé att salta och peppra färsen först, så kryddorna blir väl blandade med köttet och inte bara hamnar på utsidan. Vill du slippa os och stänk, kör burgarna i en form i ugnen på 225 grader i cirka 7-8 minuter (beroende på hur tjocka du gör dem).

Näringsvärden per portion cheeseburgare

Energi 2129.1 kJ / 508.9 kcal
Fett
varav mättat fett
22.9
9.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
37.3
10.7
2.1
Protein 36.5

Kommentarer

2018-11-20 05:20:18 Cheeseburgaren kommenterade:

Hej, det där ser torrt och äckligt ut. Att äta 2 skivor kall osmält ”processed cheese” är bara nasty. Förlåt, men jag älskar cheeseburgare och det där är ett hån mot en bra cheeseburgare.

2018-11-20 08:06:31 VVDb.se svarade:

Det står dig naturligtvis helt fritt att ha fel.

Vad tycker du om cheeseburgare?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.