Thailändsk curry med kyckling snabbt och enkelt
2018-02-20 11:38:01

Ibland blir man sugen på något riktigt gott, men har inte tid att investera i en seriös session i köket. Då är det skönt att kunna ta hjälp av halvfabrikat eller färdiga kryddblandningar.I går hade jag kort om tid, men var väldigt sugen på thailändsk curry med kyckling.
Så jag plockade fram en påse Asian Spices Paneng Red Curry ifrån en känd tillverkare (ni får googla själva, jag undviker namedropping av varumärken så gott det går). Resultatet blev en succé!
Du kan byta ut riset mot nudlar om du vill. Du kan även byta ut Asian Spices Paneng Red Curry till Asian Spices Green Curry för en något annorlunda smak. Det påverkar inte SmartPointsen (12) i receptet.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Thailändsk curry med kyckling ingredienser/instruktioner
Thailändsk curry med kyckling: 250 g ris, 600 g kycklingfilé, 5 g rapsolja, 1 burk kokosmjölk light, 1 förp Asian Spices Paneng Red Curry, 1 påse wokgrönsaker, 250 g champinjoner
- Koka riset.
- Dela svampen i mindre bitar.
- Strimla kycklingfiléerna och fräs den i wokpanna (eller gryta om du inte har en wok).
- Lägg till grönsakerna efter en stund och låt dem steka med en kort stund. De ska bara bli lite mjuka.
- Tillsätt sedan kryddorna, blanda och lägg till kokosmjölken. Låt det puttra ihop i några minuter och servera det sedan tillsammans med riset.
Tips! Du kan byta ut riset mot nudlar om du vill. Du kan även byta ut Asian Spices Paneng Red Curry till Asian Spices Green Curry för en något annorlunda smak. Asian Spices kommer ifrån Santa Maria.
Näringsvärden per portion thailändsk curry med kyckling |
|
---|---|
Energi | 2313.1 kJ / 552.8 kcal |
Fett varav mättat fett |
11.5 7.1 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
63.9 7.6 6.9 |
Protein | 43.8 |