Chorizo och couscouspytt - enkelt och gott
2018-02-26 12:31:24

Chorizo och couscouspytt vvdb.se
Chorizo och couscouspytt - enkelt och gott

Enkelt, snabbt och gott - tre ord som beskriver chorizo och couscouspytt ganska bra. Och kör man med frusen broccoli (som jag nästan alltid gör) så går det snabbare än ett snälltåg att swisha ihop den här rätten.

Chorizo (kan också stavas chouriço) är en kryddstark korv med mycket smak. Detta chorizo-recept passar alla, för ViktVäktarnas chorizo är inte alls stark. Den är mer som vilken varmkorv som helst, om ni frågar mig. Chorizo passar bra i kombination med paprika och lämpar sig både för korvbröd och gratänger eller pasta. Här, uppenbarligen, kör vi med couscous.

Om man tillagar couscousen på rätt sätt, och inte gör som jag gjorde senast - misstog couscous för bulgur och bara kokade på (och fick couscousklet som var i still med ett varmt, klibbigt, slemmigt, betongblock) - så blir resultatet toppen.

Om du är inte är så där supernoga med SmartPointsen är det gott att ta lite extra sweet chili över varje portion. Gillar du hetta, krydda med lite chili flakes eller annat starkt och gott.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Chorizo och couscouspytt ingredienser/instruktioner

Chorizo och couscouspytt: 200 g couscous, 1 tärning grönsaksbuljong, 250 g broccoli, 75 g gul lök, 100 g röd paprika, 10 g rapsolja, 500 g VV chorizo, 1 tsk paprikapulver, 1 st salt & peppar, 2 msk sweet chili

  1. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärning.
  2. Dela broccoli i mindre bitar. Hacka lök och skär paprika i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och låt broccolin steka på medelvärme tills den mjuknar. Tillsätt löken och paprikan och låt steka tills löken är mjuk.
  4. Skiva chorizo i skivor och stek med det andra tills den fått lite färg.
  5. Tillsätt couscousen tillsammans med paprikapulver, salt och peppar och blanda runt.
  6. Servera med sweet chili.

Tips. Jag tar lite mer vätska än man ska då jag gillar när couscousen är lite saftig och inte helt torr. Blanda sweet chilin med lite fraiche och servera till.

Näringsvärden per portion chorizo och couscouspytt

Energi 1716.3 kJ / 410.2 kcal
Fett
varav mättat fett
15
5.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.2
7.5
5.5
Protein 21.9

Vad tycker du om chorizo och couscouspytt?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.