Bondomelett med sparris och kalkonbacon går fort att göra
2018-03-04 16:45:48

Bondomelett med sparris och kalkonbacon vvdb.se
Bondomelett med sparris och kalkonbacon går fort att göra

Denna maträtt ska ta 30-40 minuter att göra, och det gör den kanske också, men det är inte 30-40 minuter effektiv arbetstid. Nej, mycket av tiden går åt då den att står i ugnen. Enligt receptet är det ett alternativ att låta denna bondomelett med sparris och kalkonbacon gå klart i ugnen, men för mig är den en självklarhet!

Jag menar... varför stå vid en osande stekpanna och krångla, när man bara kan slänga in den i ugnen och sen ägna sig åt annat i cirka en kvart?

Ett trick som också vinner tid är att sträva efter klyptopi, då du har skalat klart potatisen. Dela den inte i "mindre bitar", utan skiva den. Det gör att den kokar sig mjuk på bara ett fåtal minuter.

Lök skänker mycket smak och har 0 SmartPoints. Jag hade mycket lök hemma, så jag körde med en hel. Låten icke maten blivfa förderfvad. Med andakt, äten thän all.

På det hela taget var denna bondomelett smakrik och behaglig att äta, även om det kankse inte var nån direkt superfest. Den ser trevlig ut i ugnsformet och doftar underbart. Som ovan nämnt är det en hel del klyftande elelr skivande att göra. En enkel, men något tidskrävande, rätt som passar alla.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Bondomelett med sparris och kalkonbacon ingredienser/instruktioner

Bondomelett med sparris och kalkonbacon: 400 g potatis, 75 g gul lök, 250 g sparris, 110 g kalkonbacon, 15 g flytande margarin, 6 st ägg, 1 dl lättmjölk, 0.5 tsk salt, 3 krm peppar, 1 bubbla persilja

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna något.
  2. Skala och skär löken i mindre bitar. Skär eller knäck bort det hårda längst ner på sparrisen och dela dem därefter i mindre bitar. Strimla bacon.
  3. Hetta upp margarin i en stor stekpanna och bryn potatis, lök och sparris några minuter. Lägg i bacon.
  4. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och persilja. Häll smeten över potatis, lök, sparris och bacon. Rör långsamt tills omeletten börjar stanna. Servera.

Tips. Det går även fint att låta omeletten gå klart i ugnen, i så fall på 200° i ca 15 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

Näringsvärden per portion bondomelett med sparris och kalkonbacon

Energi 1226.7 kJ / 293.2 kcal
Fett
varav mättat fett
13.5
3.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
20.4
3.2
3.5
Protein 20.5

Vad tycker du om bondomelett med sparris och kalkonbacon?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.