Färs- och kålblandning är godare än man kan tro
2018-03-16 21:06:50

Färs- och kålblandning vvdb.se
Färs- och kålblandning är godare än man kan tro

Betygssättning av mat är svårt för mig, för jag gillar typ all mat. Nästan. Jag gillar inte lever och jag gillar inte njure. Lutfisk står inte högt på favoritlistan heller. Men annars så gillar jag det mesta, och jag gillar att prova nytt. Det innebär att jag ofta sätter höga betyg på i stort sätt den mesta av den mat jag recenserar. Och när det gäller färs- och kålblandning är det svårt att hålla fingrarna i styr.

Jag vill gärna klicka i en fyra (av fem möjliga) i betygsverktyget men tvingar mig själv att låta bli. Nog för att maten är ljuvligt god, men det känns lite orättvist att ge denna extremt enkla rätt så högt betyg när det finns annan mat som är lika god men många gånger mer komplicerad att tillreda. Nej, det blir en trea på denna rätt, i rättvisans namn. För jag tycker väl att betygen skall representera lite mer än bara smaken på maten. En trea får det bli!

Vad är då färs- och kålblandning? Ja, det är färs. Och kål. Blandat. Och lite lök och bulgur, men i stort sätt är det så och inte mycket mer.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Färs- och kålblandning ingredienser/instruktioner

Färs- och kålblandning: 600 g vitkål, 150 g gul lök, 250 g bulgur, 15 g olivolja, 400 g nötfärs (10%), 2 msk japansk soja, 4 msk lingonsylt, 250 g morot

  1. Strimla kålen och skala och strimla löken.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fräs löken i hälften av oljan, tillsätt färsen och fräs den smulig. Ta upp ur stekpannan.
  4. Fräs kålen i resterande olja och blanda sedan ner färs och lök. Häll på soja och krydda med salt och peppar.
  5. Servera grytan med bulgur, lingonsylt och skalad morot, skuren i stavar.

Tips! Du kan smaksätta fin färs- och kålblandning efter eget tycke och smak. Lite sweet chilisås eller teriyakisås ger annan karaktär åt rätten. Byt ut lingonsylten mot lätt fraiche - samma antal smartpoints.

Näringsvärden per portion färs- och kålblandning

Energi 2190.1 kJ / 523.5 kcal
Fett
varav mättat fett
16.8
6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
55.8
15.7
10.9
Protein 32

Vad tycker du om färs- och kålblandning?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.