Fake fried chicken - nästan som på riktigt
2018-03-19 11:49:14

Fake fried chicken vvdb.se
Fake fried chicken - nästan som på riktigt

Ja, man skulle verkligen (nästan) kunna tro att dessa små "nuggets" var friterade, tack vare det fantastiska panko-ströbrödet. Fake fried chicken är lite klafsigt att göra, men det är väl värt mödan när man får sätta sig ner och njuta.

Och tillsammans med klyftpotatis och coleslaw blir det väldigt trevlig mat. Jag har skrivit om panko i ett tidigare inlägg, så jag bryr mig inte om att gå in på det närmare här.

Ett tips gällande tillredningen av denna mat är att riva vitkålen dagen innan, eller i alla fall några timmar innan, för detta recept är tidskrävande som det är. Om du tillreder det här receptet en lördag eller söndag, kan du även blanda ihop äggblandningen och ställa den i kylen under förmiddagen eller typ vad som helst - allt för att vinna tid när man faktiskt ställer sig för att laga maten.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fake fried chicken ingredienser/instruktioner

Kyckling: 800 g potatis, 10 g olivolja, 2 st ägg, 2 tsk torkad oregano, 1 dl gräddfil, 10 g dijonsenap, 600 g kycklingfilé, 1 dl panko ströbröd

Coleslaw: 1 dl gräddfil, 15 g lättmajonnäs, 40 g chilisås, 5 g vitlök, 1 msk vitvinsvinäger, 400 g vitkål, 75 g rödlök, 200 g morot

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär potatis i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja, salta och peppra och sätt in i ugnen 30-40 minuter.
  3. Vispa ägg och blanda i oregano, gräddfil och senap.
  4. Dela varje kycklingfilé i fyra bitar. Salta och peppra kycklingen, doppa sedan i äggblandningen och panera med panko.
  5. Sänk ugnen till 200° när potatisen varit inne ungefär halva tiden. Lägg kycklingen på ugnsgallret och ställ in i ugn i 15-20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  6. Gör coleslawn: Blanda ihop gräddfil, majonnäs, chilisås, pressad vitlök och vinäger i en stor skål. Strimla vitkål. Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och riv morot. Lägg grönsakerna i skålen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med coleslaw och klyftpotatis.

Tips. Lägg folie under gallret innan kycklingen läggs på gallret så gör det inget om det droppar lite från kycklingen.

Näringsvärden per portion fake fried chicken

Energi 2284.3 kJ / 546 kcal
Fett
varav mättat fett
15.6
6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
56.2
14.9
8.3
Protein 40.3

Vad tycker du om fake fried chicken?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.