Fläskytterfilé med rotfrukter och pepparsås är mums
2018-03-25 11:16:41

Fläskytterfilé med rotfrukter och pepparsås vvdb.se
Fläskytterfilé med rotfrukter och pepparsås är mums

Så fort det ska köras någon form av rotfrukt i ugnen blir jag glad. Till gårdagens fläskytterfilé med rotfrukter och pepparsås slank det med en halv påse brysselkål förutom den potatis, morötter och rödbetor som skulle ingå.

Hemma hos oss förfars inget ätbart. Aldrig kasta mat!

Tänk er gyllene potatisklyftor med precis rätt mängd salt. Söta rödbetsbitar med peppar på. Smaskiga morotsstavar som är precis lagom mjuka, med en trevlig stekyta. Ja, man kan slänga i vilka rotfrukter som helst och det blir nästan alltid perfekt.

Det är en riktigt såsig rätt detta och gillar man inte sås kanske man skall titta annorstädes efter något att äta. Men frågar du mig så är såsen ofta det som sätter pricken över i:et. Nåväl, sluta pladdra nonsens nu och kör på med receptet!

Och har du andra rotfrukter/grönsaker som passar att köra i ugn, så släng med dem också! Ytterligare ett tips är att slänga ner lite fräst svamp i såsen, så man får en svampsås. Mycket, mycket gott, som kungen av nordpolen en gång sade.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fläskytterfilé med rotfrukter och pepparsås ingredienser/instruktioner

Kött & rotfrukt: 800 g potatis, 2 st rödbetor, 250 g morot, 10 g olivolja, 1 st salt & peppar, 600 g fläskytterfilé, 10 g flytande margarin, 0.5 påse romansallad

Pepparsås: 1 st schalottenlök, 5 g flytande margarin, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 2 tsk kalvfond, 2 tsk pepparmix

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatis, rödbetor och morötter. Klyfta potatis och rödbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, krydda med salt och peppar och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och blanda runt med jämna mellanrum.
  3. Skär morötter i stavar och lägg i ugnsformen med rotfrukter när det återstår ca en kvart.
  4. Skala och hacka schalottenlök, bryn glansig i margarin. Häll på matlagningsgrädde, fond och pepparmix. Låt puttra på svag värme under lock.
  5. Skiva fläskytterfilé och bryn i margarin. Lägg köttskivorna i pepparsåsen och låt puttra tills de är klara, ca 5-7 minuter.
  6. Servera med ugnsrostade rotfrukter och sallad.

Tips! Lägg i en hel vaniljstång i pepparsåsen och låt puttra med för extra touch. Ta upp den innan servering.

Näringsvärden per portion fläskytterfilé med rotfrukter och pepparsås

Energi 2018.9 kJ / 482.5 kcal
Fett
varav mättat fett
16.3
5.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
46.3
12.3
8.1
Protein 32.1

Vad tycker du om fläskytterfilé med rotfrukter och pepparsås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.