Baconinlindad kyckling i himmelsk sky är helt ok
2018-03-27 19:41:28

Baconinlindad kyckling i himmelsk sky vvdb.se
Baconinlindad kyckling i himmelsk sky är helt ok

Jag satt och surfade runt efter recept på nätet och hittade baconinlindad kyckling i himmelsk sky på Jennys Matblogg och tänkte det måste jag prova!

Sagt och gjort, fram med miniräknare och SmartPoints-kalkylator och sätt igång med beräkningarna. Efter en stunds tänkande kom jag fram till följande, och frugan och jag provade det idag. Mycket lyckat!

Till en början kan man tycka vad då himmelsk sky? med tanke på all grädde och crème fraîche som ingår... det blir väl snarare baconinlindad kyckling i himmelsk tjock fet jävla sås, men tji fick jag. Och ni skall snart få se varför.

Såsen koagulerar nästan i ugnen och bildar som ett skinn eller en hinna, som lätt kan skrapas bort, och under finns en betydligt tunnare sås än den som man från början hällde i ugnsformen. Denna hinna kan förstås ätas om man vill, men man måste inte.

Originalreceptet innehåller bara kyckling och sallad - typ GI - men vi kände att det skulle passa med lite klyftpotatis till, varför ni kan se potäterna på bilden. Med potatis (150 gr per portion) blir receptet på 11.5 SmartPoints och cirkus 512 kcal. Detta känns som ett sommarrecept och kyckling och bacon kan med fördel köras på grillen istället för i stekpannan.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Baconinlindad kyckling i himmelsk sky ingredienser/instruktioner

Baconinlindad kyckling i himmelsk sky: 600 g kycklingfilé, 110 g kalkonbacon, 4 dl minifraiche (5%), 1 dl matlagningsgrädde (4%), 3 msk kinesisk soja, 1 tsk rödavinbärsgelé, 75 g vitost (10%), 12 st cashewnötter, 50 g soltorkade tomater i olja, 10 g flytande margarin

  1. Ställ ugnen på 200 grader.
  2. Bryn filéerna i lite olja i en stekpanna.
  3. Linda in kycklingfiléerna i kalkonbacon.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn denna runt omkring tills den får en vacker färg.
  5. Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop crème fraîche, grädde, soja och gelé och häll över formen.
  6. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig.
  7. Toppa med fetaost, strimlad soltorkad tomat & hackade cashewnötter innan servering.

Tips! Servera med en fräsch isbergssallad, rödlök, gurka och tomat.

Näringsvärden per portion baconinlindad kyckling i himmelsk sky

Energi 1648.6 kJ / 394 kcal
Fett
varav mättat fett
15
6.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
17.4
12.2
2.6
Protein 45.1

Vad tycker du om baconinlindad kyckling i himmelsk sky?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.