Sötsur kycklinggryta är lite menlös
2018-03-28 13:12:14

Sötsur kycklinggryta vvdb.se
Sötsur kycklinggryta är lite menlös

Sötsur kycklinggryta - vad ska man säga... Menlös? Inte otäck, men inget att ta hem och presentera för föräldrarna, direkt. Den behöver mer kah-blaffo för att bli riktigt bra. Ett halvtamt recept som bäst.

Det behövs mer sötsurt. Det behövs krämigare konsistens. Det krävs mer umami. Både jag och frugan gav detta recept en 2:a i betyg. Det är inte någon äcklig mat, den är bara menlös och lätt tråkig. Jag menar, med så goda råvaror som det här borde man ju kunna åstadkomma lite mer, eller hur? Lite ananasspad och en gul lök räcker inte för att ge såsen tillräckligt med djup och smak. Det behövs fond eller buljong för att ge smaken volym.

Men som vanligt, hade detta recept resulterat i något äckligt hade jag inte ens skrivit om det, utan bara tagit bort det ifrån databasen. Kom bara ihåg att bara uppfinningsrika om ni provar det här receptet.

En fördel med receptet är att det går fort att tillreda. Speciellt om man förbereder delar av det dagen innan, till exempel genom att strimla kycklingen och paprikan.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Sötsur kycklinggryta ingredienser/instruktioner

Sötsur kycklinggryta: 225 g ris, 600 g kycklingfilé, 150 g gul lök, 10 g rapsolja, 3 dl vatten, 200 g orange paprika, 2 st ananasringar, 4 msk ananasspad, 3 tsk vitvinsvinäger, 1 nypa chili flakes, 1 st salt & peppar

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingen. Skala och klyfta löken.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja, stek löken glansig och lägg därefter i kycklingen och låt den brynas med.
  4. Tillsätt vatten, strimlad paprika, grovhackad ananas och ananasspad. Låt alltsammans sjuda upp några minuter, tills kycklingen är genomstekt.
  5. Smaka av grytan med vitvinsvinäger, chili flakes, salt och peppar.
  6. Servera med ris.

Tips! För mer sås, fyll på med vatten och red av med maizena för tjockare konsistens på såsen. Gillar du minimajs så passar det fint i kycklinggrytan.

Näringsvärden per portion sötsur kycklinggryta

Energi 1641.4 kJ / 392.3 kcal
Fett
varav mättat fett
4.9
0.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
52.4
7.6
2.2
Protein 33

Vad tycker du om sötsur kycklinggryta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.