Vegetarisk lasagne är helt ok
2018-03-31 10:27:42

Vegetarisk lasagne vvdb.se
Vegetarisk lasagne är helt ok

Den 26:e oktober skrev jag lovord om en grönsakslasagne. Idag skriver jag, inte riktigt lika lovordande, om en vegetarisk lasagne. Missförstå mig rätt... den här lasagnen är god, men den är inte lika god, helt enkelt.

Men variation förnöjer och jag hatar att sitta fast i samma gamla rutiner och äta samma gamla vanliga mat hela tiden.

Och precis som när det gäller grönsakslasagnen så struntar jag i att följa instruktionerna, som förespråkar att göra lager av spenat, cottage cheese och tomatsås. Jag gör en sås av hela klabbet och varvar bara lasagneplattorna med såsen rakt av.

Har du överblivna grönsaker i kylen eller skafferiet kan du gärna blanda i dem också - grönsaker har 0 SmartPoints, så det är bara att plumsa ner i såsen. Vi hade en halv courgette kvar sen ett tidigare recept, så jag delade den i fina små delar och lade ned i grytan.

Dessutom så var cottage cheese 4% helt slut i affären, så vi fick köra med en lättvariant på 1.5% (berikad med extra protein), så det här blev rena rama hälsomaten! "Pizzasalladen" kan gärna göras i förväg, så den hinner stå till sig lite grand.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Vegetarisk lasagne ingredienser/instruktioner

Lasagne: 150 g gul lök, 10 g vitlök, 500 g morot, 400 g krossade tomater, 1.5 dl vatten, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 2 tsk torkad oregano, 1 tsk socker, 10 g sambal oelek, 1 förp lasagneplattor, 250 g cottage cheese (4%), 200 g bladspenat, 100 g riven ost (12%)

Vitkålssallad: 400 g vitkål, 1 msk vit balsamvinäger, 10 g olivolja, 2 tsk vatten, 0.5 tsk svartpeppar, 2 krm chili flakes

  1. Sätt ugnen på 225° grader
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötterna. Blanda krossade tomater, vatten, lök, morötter, salt, peppar, oregano, socker och sambal oelek i en kastrull och låt koka ca 10 min.
  3. Varva tomatsås (börja och avsluta med tomatsåsen), lasagneplattor, keso och bladspenat i en ugnsform. Strö över osten och sätt in i ugnen ca 30-40 minuter. Håll koll och lägg över folie mot slutet så inte osten blir bränd.
  4. Riv vitkål och blanda med vinäger, olja och vatten. Krydda med svartpeppar och chiliflakes. Blanda gärna med fingrarna så att du fördelar allt i vitkålen ordentligt.
  5. Servera lasagnen med vitkålssallad.

Tips! Det går bra att röra ner både bladspenat och keso i tomatsåsen om man vill göra det lite enklare för sig.

Näringsvärden per portion vegetarisk lasagne

Energi 1858.6 kJ / 444.2 kcal
Fett
varav mättat fett
9.4
4.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
57.2
22.3
9.3
Protein 26.6

Vad tycker du om vegetarisk lasagne?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.