Ostpanerade fiskpinnar med mos är mycket gott
2018-04-09 13:40:15

Ostpanerade fiskpinnar med mos vvdb.se
Ostpanerade fiskpinnar med mos är mycket gott

Panerat är gott. Fisk är gott. Ostpanerade fiskpinnar med mos är väldigt, väldigt gott! Inte minst tack vare den underbara såsen. Jag är mycket svag för cacık och äter med glädje allt som serveras med den kalla, goda yoghurtsåsen.

Den frasiga paneringen är god nog att äta som den är men det vore kanske lite synd på den härliga torsken. Närmare fish'n'chips än så här kommer du inte (utan att faktiskt äta fish'n'chips förstås). Eller ja, fish'n'mash då, antar jag. En får inte vara kräsen, som man säger.

Ja, jag kan inte prisa det här receptet tillräckligt, för jag är ju dessutom extremt svag för potatismos. Och avslutar vi med att lägga till en morot av riktigt hög kvalitet (jag gör inte reklam, men.... Lelles morötter ligger steget före alla andra morötter jag provat. Dessutom är de lokalproducerade här i Östergötland, i närheten av Norrköping så de vinner pluspoäng även där. Det bara är så!) så har vi här en klar matfavorit!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Ostpanerade fiskpinnar med mos ingredienser/instruktioner

Fisken: 500 g torsk, 1 st salt & peppar, 1 st ägg, 1 dl panko ströbröd, 30 g riven lagrad hårdost, 1 st citron (rivet skal), 10 g flytande margarin, 250 g morot

Mos: 800 g potatis, 5 g flytande margarin, 1 dl lättmjölk

Sås: 2 dl turkisk yoghurt (10%), 5 g vitlök, 2 msk torkad dill, 0.5 st citron (saft)

  1. Skala och koka potatis till moset.
  2. Blanda ihop yoghurt, pressad vitlök och dill. Smaka av med citronsaft (riv skalet innan), salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  3. Dela torsk i mindre bitar, salta och peppra. Vispa upp ägg på en tallrik. Blanda panko, riven ost och rivet citronskal i en annan tallrik.
  4. Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i pankoblandningen. Stek i margarin.
  5. Häll av vattnet från potatisen och mosa tillsammans med margarin och mjölk, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fiskpinnarna med mos, sås och morötter.

Tips. Det går bra att byta panko mot vanligt ströbröd. För lite grövre mos (stomp) koka potatis med skal och stöt den grovt efter kokning.

Näringsvärden per portion ostpanerade fiskpinnar med mos

Energi 2015.4 kJ / 481.7 kcal
Fett
varav mättat fett
12.8
5.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
49.8
8.6
5.8
Protein 37.1

Vad tycker du om ostpanerade fiskpinnar med mos?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.