Pasta med kassler- och svampsås - grått men gott
2018-04-12 13:00:04

Pasta med kassler- och svampsås vvdb.se
Pasta med kassler- och svampsås - grått men gott

Denna mat är inte festmat. Det är inte mat värdig tre (3) michelinstjärnor. Denna mat är grå... grå, men god! Pasta med kassler- och svampsås är dessutom både lättlagat och går snabbt att tillreda.

Och kassler är ju aldrig fel, eller hur? Det är billigt och enkelt att ha i frysen. Och när man behöver räkna ut vad man skall äta till middag en helt vanlig, icke-speciell torsdag som denna, så går det fort när man har detta saltade och rökta kotlettkött i frysen.

Riven ost, champinjoner, lök och grädde blir alltid gott tillsammans - det är nästan som magiska ingredienser, och tillsammans med ovan nämnda kassler är succéen nästan given. Skulle tro att detta också är mat som även det mest kräsna barn skulle äta och dessutom också gärna skulle vilja vara med att förbereda. Det är i princip bara att dela alla ingredienserna och koka ihop med grädde. Poff! Klart! Typ... Det enda som kanske är lite tråkigt, som sagt, är att denna mat i princip helt saknar färg. Den är tråk-grå och jag vet inte riktigt vad eller hur man skulle kunna liva upp den. Något färskt, grönt kanske. Persilja? Ja, något i alla fall. Broccoli kanske? Det funkar ju till det mesta, så det kanske jag ska prova nästa gång. Nåja...

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta med kassler- och svampsås ingredienser/instruktioner

Pasta med kassler- och svampsås: 250 g spaghetti, 500 g kassler, 250 g champinjoner, 75 g rödlök, 15 g flytande margarin, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 40 g riven ost (24%), 1 st salt & peppar, 250 g morot

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tärna kassler, skiva svampen och hacka löken.
  3. Fräs kassler och svamp i margarin, vänd ner löken. Tillsätt matlagningsgrädde och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med pasta och morötter.

Tips! Spara gärna lite av pastavattnet och späd med om du hellre vill blanda samman kasslerröran med pastan innan servering.

Näringsvärden per portion pasta med kassler- och svampsås

Energi 2119.7 kJ / 506.6 kcal
Fett
varav mättat fett
12.8
4.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
54.4
7.1
5.1
Protein 40

Vad tycker du om pasta med kassler- och svampsås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.