Bakad potatis med vegoröra mättar
2018-04-21 16:14:07

Bakad potatis med vegoröra vvdb.se
Bakad potatis med vegoröra mättar

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk mot bakad potatis med vegoröra. Dels för att jag generellt sett inte är speciellt förtjust i bakad potatis och dels för att den här så kallade vegoröran (ska det inte vara "veggoröra"?) inte såg så speciellt fantastisk ut.

Men jag får erkänna mig slagen.

Både jag och frugan gillade detta recept över våra högsta förväntningar. Dels, kanske, för att potatisen gick fort att baka. Jag har aldrig bakat potatis i microvågsugnen förut och var högst skeptisk till att det skulle gå på en kvart att den klar. Jag satte på den vanliga ugnen också, bara för säkerhets skull. Men efter en kvart var faktiskt potatisarna helt mjuka. Provstickan gick lätt rakt igenom. Jag körde dem ändå i cirka 10 minuter i vanliga ugnen bara för att få skalet lite crispy.

Själva röran, bestående till cottage cheese smaksatt med curry, och sedan blandad med purjolök, riven morot och rivet äpple var också både godare, och rikligare, än jag först trott. Så, ja, vill ni ha en enkel, snabb och mättande rätt som är så här vårfräsch som kan behövas i dessa ljusa dagar, så föreslår jag denna bakade potatis med vegoröra/veggoröra!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Bakad potatis med vegoröra ingredienser/instruktioner

Bakad potatis med vegoröra: 4 st bakpotatis, 500 g cottage cheese (1.5%), 2 tsk curry, 200 g morot, 1 st äpple, 250 g purjolök, 1.5 dl majs, 1 st salt & peppar

  1. Skär ett par jack i varje potatis och baka på full effekt i mikron i ca 10-15 minuter (beror på storlek och antal).
  2. Blanda samman cottage cheese och curry. Skala och riv morötter och äpple. Strimla purjolök. Blanda med cottage cheese röran. Vänd ner avrunnen majs och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera potatisen med sallad.

Tips. Vill du få en knaprig yta på skalet? Kör den färdiga potatisen i 250° ugn, gärna med grillelement igång i ett par minuter.

Näringsvärden per portion bakad potatis med vegoröra

Energi 1498.5 kJ / 358.1 kcal
Fett
varav mättat fett
3
1.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
56.3
14.4
9.1
Protein 21.3

Vad tycker du om bakad potatis med vegoröra?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.