Krämig pasta med kyckling och broccoli är enkelt och gott
2018-05-16 08:33:55

Krämig pasta med kyckling och broccoli vvdb.se
Krämig pasta med kyckling och broccoli är enkelt och gott

Krämig pasta med kyckling och broccoli "uppfanns" igår av min fru, när hon insåg att vi hade ont om kosing på matkontot, men frysen var ändå full av värdefulla basvaror. Då plockade hon helt sonika fram kyckling och broccoli ur frysen.

Ja, det känns ju lite tokigt att gnälla över att matpengarna är slut, samtidigt som frysen är proppfull med lax, köttfärs, skinkstek, kassler, grytbitar av hjort, nötkött (både innan- och ytterlår), fiskpinnar, falafel, frusen broccoli, blomkål, haricots verts, sojabönor, etc etc... Det är ju för att frysen är så full, som pengarna är slut! Och vad gör man när man inte hittar något recept som man kan laga till med det man har hemma? Jo, man uppfinner sitt eget.

Så, som sagt, med ovanstående kyckling och broccoli, samt en burk minifraiche, lite kinesisk soja, en matsked redning och pasta ifrån förrådet (försöker att alltid ha minst 3 kilo pasta och 6 kilo ris hemma at any given point in time) kokade hon ihop denna fenomenala maträtt i äkta viktväktaranda! Resultatet blev en underbar, krämig sås att servera till pastan. Att så enkelt kan bli så gott! Servera med ett glas iskall kalorifri saft och en grönsallad - en perfekt middag en varm vårkväll!

Följer man ViktVäktarna Flex-programmet, tror jag denna rätt hamnar på 9.5 SmartPoints per måltid. Kör man med de gamla vanliga ViktVätkarna SmartPoints hamnar den på 11 SmartPoints. Och om man, fortfarande, håller på med ProPoints blir poängen totalt 11.5

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Krämig pasta med kyckling och broccoli ingredienser/instruktioner

Krämig pasta med kyckling och broccoli: 250 g pasta, 600 g kycklingfilé, 10 g rapsolja, 250 g broccoli, 2 dl minifraiche (5%), 2 msk kinesisk soja, 8 g maizena ljus redning

  1. Strimla kycklingen fint.
  2. Koka pasta.
  3. Dela broccolin i mindre bitar.
  4. Fräs kycklingen i olja några minuter. Lägg i broccolin och låt fräsa med ytterligare några minuter.
  5. Häll i minifraiche, soja och redning
  6. Låt puttra på spisen i 10 minuter.
  7. Servera med pasta

Tips. Vill du har mer sås, häll i lite mer vatten eller lite lättmjölk, och ha ytterligare lite redning. Kom ihåg att justera poängen.

Näringsvärden per portion krämig pasta med kyckling och broccoli

Energi 1896.7 kJ / 453.3 kcal
Fett
varav mättat fett
8.7
2.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.3
6.2
3.3
Protein 40.4

Vad tycker du om krämig pasta med kyckling och broccoli?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.