Kyckling med banan och curry kan dela Sverige
2018-05-18 14:30:24

Kyckling med banan och curry vvdb.se
Kyckling med banan och curry kan dela Sverige

Det här är ett recept som jag misstänker skulle kunna dela Sverige i två delar. De som älskar det och de som hatar det. Kyckling med banan och curry innehåller både banan och ananas, och det finns många där ute som verkligen inte gillar frukt i mat. Personligen är jag väldigt förtjust i det.

Hawaii-pizza eller pizza med banan och curry är stora favoriter. Flygande Jacob är också en höjdare. Eller att bara steka banan i smör och äta till vaniljglass. Mmmm, det är fest det.

Kyckling med banan och curry är ett väldigt förlåtande recept, för jag gjorde typ allt fel och ändå blev resultatet helt ok. Först och främst så råkade jag slänga ner ananasen tillsammans med lök och paprika, istället för att vänta lite, som det står i instruktionerna. För det andra glömde jag att fräsa curryn, utan kom ihåg den i sista sekunden (efter jag hade haft i både vatten och matlagningsgrädde). Och jag steker aldrig kyckling i panna - fy sjutton för allt os och flottskvätt. Nej, jag kör filéerna på 225 grader i 20 minuter i ugnen så blir de perfekta - saftiga och smakrika.

Jag trodde dock att såsen skulle bli något rinnigare än den blev. Den blev mer som stuvning. Gott, men inte som förväntat. Nåja, vill ni prova så har ni receptet här. Rock'n roll!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kyckling med banan och curry ingredienser/instruktioner

Kyckling med banan och curry: 250 g ris, 600 g kycklingfilé, 10 g flytande margarin, 1 st banan, 75 g gul lök, 200 g röd paprika, 0.5 st ananas, 5 g flytande margarin, 2 tsk curry, 1 dl vatten, 0.5 tärning grönsaksbuljong, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1 st salt & peppar, 1 påse sallad

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem i margarin.
  3. Skiva bananen och stek i margarinet som är kvar i pannan. Ta upp och lägg åt sidan.
  4. Skala och skiva löken i halvmånar. Skär paprika och ananas i mindre bitar. Stek paprika tillsammans med löken i margarin och lägg efter en stund i ananas. Pudra över curry och låt det fräsa ett par minuter.
  5. Häll över vatten och tillsätt buljongtärning och matlagningsgrädde och låt koka ihop i ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt bananen.
  6. Slå såsen över kycklingen och servera med ris och sallad.

Tips. Någon som inte gillar frukt i maten? Servera ananas och banan vid sidan.

Näringsvärden per portion kyckling med banan och curry

Energi 2183.5 kJ / 521.9 kcal
Fett
varav mättat fett
7.8
2.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
75.2
20.8
3.9
Protein 34.8

Vad tycker du om kyckling med banan och curry?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.