Kycklinglasagne, variant 2
2018-05-21 12:00:58

Kycklinglasagne vvdb.se
Kycklinglasagne, variant 2

Tror att jag tidigare har nämnt att jag har rätt många olika recept på lasagne. Av kycklinglasagne har jag till och med två olika, som bara skiljer sig lite grand. Här är det jag själv kallar Kycklinglasagne, variant 2. Jag brukar undvika lasagner med bechamelsås för att det kladdar så mycket.

Och just kladdigt är vad denna lasagne blev. Kladdig så det förslår, men ändå väldigt god. Kycklingfärs är dock lite smaklös, tycker jag. Det skulle nog blivit bättre med nötfärs, men då blir det ju ingen kycklinglasagne, eller hur!

Förutom att färsen i sig inte smakar så värst mycket, så blev denna kladdiga skapelse helt ok. Varken festlig eller urtrist, bara helt normalt vardagsgod. Jag föreslår att ni provar själva.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kycklinglasagne ingredienser/instruktioner

Lasagne: 150 g gul lök, 10 g vitlök, 200 g morot, 2 st palsternackor, 10 g olivolja, 500 g kycklingfärs, 1 tsk chilipeppar, 54 g tomatpuré, 1 msk kycklingfond, 400 g krossade tomater

Ostsås: 4 dl lättmjölk, 18 g vetemjöl, 30 g riven lagrad hårdost, 250 g färska lasagneplattor, 0.5 st romansallad, 200 g orange paprika

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skala och riv morot och palsternacka.
  3. Hetta upp oljan i en vid kastrull, bryn lök, vitlök, morötter och palsternacka. Tillsätt kycklingfärs, chilipeppar och tomatpuré, låt det bryna ytterligare en stund.
  4. Slå i fond och krossade tomater i färsröran, koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Slå mjölken i en kastrull, rör i mjölet och koka upp under omrörning. Låt det sedan sjuda några minuter. Tillsätt den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan.
  6. Varva färsröra, lasagneplattor och ostsåsen i en ugnssäker form. Grädda i ugn ca 25 minuter. Servera med sallad och paprikaringar.

Tips! Använd gärna en mindre form så att det blir fler lager och därmed en hög och fin lasagne.

Näringsvärden per portion kycklinglasagne

Energi 2163 kJ / 517 kcal
Fett
varav mättat fett
15.8
5.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
47.9
16.5
6.4
Protein 41

Vad tycker du om kycklinglasagne?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.