Schnitzel med klyftpotatis är en stor favorit
2018-05-24 10:09:41

Schnitzel med klyftpotatis vvdb.se
Schnitzel med klyftpotatis är en stor favorit

Schnitzel med klyftpotatis är verkligen av mina favoriter. Jag har alltid älskat panerad mat - allt ifrån fiskpinnar till schnitzel gjord på kalvfilé. I detta recept håller vi oss dock till fläskfilé, eftersom det är lite snällare mot plånboken. Just till schnitzel och klyftpotatis är enda gången jag faktiskt gillar kokta, gröna ärtor.

Det är faktiskt inte så svårt att göra det här receptet. Dock hade jag lite problem med presentationen eftersom allt, precis som kycklinglasagnen jag skrev om i måndags, blev hiskeligt kladdigt. Och jag gjorde ett litet misstag. Jag har som vana att inte steka saker i stekpannan, eftersom jag ogillar att det svätter och stänker. Jag ugnssteker mer eller mindre allt, men det är inte optimalt när man har saker som är panerade med vanligt ströbröd. Det blir lite blekt och inte fullt så krispigt som man vill att det ska vara.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 15 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Schnitzel med klyftpotatis ingredienser/instruktioner

Schnitzel med klyftpotatis: 800 g potatis, 400 g fläskfilé, 2 krm salt, 1 krm peppar, 2 st ägg, 60 g vetemjöl, 108 g ströbröd, 10 g rapsolja, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 2.5 dl lättmjölk, 1 msk köttfond, 8 g ljus redning, 250 g gröna ärtor

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta potatisen. Ugnsrosta klyftorna i cirka 25 minuter.
  3. Koka försiktigt upp matlagningsgrädden och mjölk. Vispa ut fonden och använd redning efter smak. Håll såsen varm utan att låta den koka.
  4. Skär filén i fyra lika stora skivor.
  5. Banka ut skivorna tunt och krydda dem med salt och peppar.
  6. Vispa upp äggen i en låg bunke eller tallrik.
  7. Häll vetemjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar.
  8. Vänd köttskivorna i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd.
  9. Stek dem i olja 4-5 minuter per sida.
  10. . Koka ärtorna snabbt och servera till schnitzlar, potatis och sås.

Tips! Du kan förstås använda panko istället för vanligt ströbröd om du vill.

Näringsvärden per portion schnitzel med klyftpotatis

Energi 2480.1 kJ / 592.8 kcal
Fett
varav mättat fett
14
4.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
72.9
8.3
10.7
Protein 38.3

Vad tycker du om schnitzel med klyftpotatis?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.