Citrondoftande grön pasta både mättar och är gott
2018-05-30 11:50:32

Glöm alla fördomar om att inte bli mätt på vegetarisk mat. Citrondoftande grön pasta mättar så det förslår, och är dessutom väldigt, väldigt gott. Frugan gav receptet högsta betyg. Jag nöjer mig med att ge det fyra av fem poäng, men det är ju rätt bra beröm ändå, eller hur?
Det roliga är att detta recept är så fruktansvärt lätt att följa. Det är i princip omöjligt att göra fel. Pasta, broccoli, sojabönor och haricotsverts. Ja, lite vitlök och citronskal, men ja. I princip är det inte mer än så. Jag hade lite purjolök kvar i kylen som jag slängde i, och till lunchlådan dagen efter strösslade jag över lite kvarglömda cashewnötter. Hur gott som helst. Doften av vitlök och citron spred ut ifrån lunchrummet på jobbet och folk tittade nyfiken på min tallrik och undrade vad jag åt för gott.
'nuff said, spring nu och testa det här receptet du med. Det är både gott, nyttigt och så väldigt enkelt att laga till!
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Citrondoftande grön pasta ingredienser/instruktioner
Citrondoftande grön pasta: 400 g pasta, 150 g haricots verts, 500 g broccoli, 15 g olivolja, 1 förp sojabönor, 5 g vitlök, 1 st citron, 0.5 förp bladpersilja, 1 st salt & peppar, 25 g riven lagrad hårdost
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt haricots verts i slutet av koktiden.
- Skär broccoli i mindre bitar. Värm olja i en stekpanna. Fräs broccoli så att den får lite färg.
- Lägg avrunna och sköljda sojabönor och haricots verts i pannan. Pressa i vitlök. Riv över citronskal och blanda runt tillsammans med hackad persilja.
- Blanda i pastan, smaka av med salt och peppar. Strö över ost och servera.
Tips! För lite mer hetta, fräs lite färsk chili eller chiliflakes med grönsakerna.
Näringsvärden per portion citrondoftande grön pasta |
|
---|---|
Energi | 2231.4 kJ / 533.3 kcal |
Fett varav mättat fett |
10.9 2.7 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
78 7.4 10.3 |
Protein | 25 |