Lax i ugn med vitostkräm - en medelmåttig laxrätt
2018-06-02 09:28:51

Lax i ugn med vitostkräm vvdb.se
Lax i ugn med vitostkräm - en medelmåttig laxrätt

Jag har ätit roligare saker än lax i ugn med vitostkräm men jag har å andra sidan ätit väldig många tråkigare saker också, och man måste väl helt enkelt inse att livet inte alltid är en fest. För att gå rakt på sak: jag gav laxen en trea i betyg. Frugan var mer givmild och gav den en fyra.

Men man skall komma ihåg att en trea inte är ett dåligt betyg. Det är exakt mitt i mitten och därför har jag på känn att den här rätten... ja den kommer vi att äta igen. En bonus med lax i ugn med vitostkräm är att det blir väldigt mycket vitost kvar när krämen är gjord, och vitost (ja, vi måste ju vara PK här och inte kalla något för fetaost, om det inte är fetaost) är ju rysligt gott. Den överblivna biten kommer inte vara överbliven speciellt länge.

Vad kan man då säga om receptet? Ja, det är väldigt enkelt att tillreda. Koka potatis är inte svårt. Att tjoffa in en bit lax i ugnen, kryddad med salt och citronpeppar är inte heller direkt svårt. Och att slutligen koka lite sparris, och blanda matyoghurt och smulad vitost - ja, det är ju inte rocket science, eller hur? Till och med Janne Långben skulle klara det.

Känner du dig nu manad att prova på detta, så är det bara att följa receptet, hälla upp ett glas apelsinsaft, knäppa på P1 och ha en trevlig matlagningssession.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Lax i ugn med vitostkräm ingredienser/instruktioner

Lax i ugn med vitostkräm: 800 g potatis, 500 g lax, 2 krm citronpeppar, 0.5 tsk salt, 2 dl matyoghurt (8%), 50 g vitost (10%), 250 g sparris, 5 g olivolja

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatis.
  3. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Krydda den med citronpeppar och salt. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Rör samman matlagningsyoghurt med smulad vitost. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär av nedersta biten på sparrisen. Hetta upp olja och stek sparrisen ett par minuter.
  6. Servera laxen med potatis, vitostkräm och sparris.

Tips! För ännu lite tydligare citronsmak, riv i lite citronzest (skal) och blanda i yoghurt- och ostkrämen.

Näringsvärden per portion lax i ugn med vitostkräm

Energi 2280.5 kJ / 545.1 kcal
Fett
varav mättat fett
26.8
7.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
36.2
4.2
5.1
Protein 34.6

Vad tycker du om lax i ugn med vitostkräm?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.