Nasi goreng är nästan som Fried Rice Chicken
2018-06-05 12:01:46

Nasi goreng vvdb.se
Nasi goreng är nästan som Fried Rice Chicken

Nasi goreng - jag minns att det serverades i skolan när jag var liten och jag minns att jag inte var speciellt förtjust i det. Jag kan inte förstå varför, för det är gott. Inte riktigt lika gott som fried rice chicken, men bra nära. Nasi goreng med räkor och skinka, röd paprika och gul lök är riktigt fint.

Ja, det är egentligen inte speciellt mycket som skiljer nasi goreng från http://vvdb.se/2017-11-19/fried-rice-chicken. Proteinet kommer ifrån skinka och räkor istället för från kyckling. Och det saknas morötter och sweet chili, men annars är det i princp samma sak. Man kokar riset, steker grönsakerna och sen slänger man ner ris och protein i grönsaksfräset. Väldigt enkelt. Och rolig mat för de små att vara med och laga, om de vill vara med i köket.

Nasi gorengen har dock lite tamare smak än det stekta riset, vilket enligt min uppfattning beror på avsaknaden av sweet chili. Nästa gång jag gör den här maten ska jag nog fuska lite och hälla i lite av den söt-starka såsen, helt enkelt. Det kanske gör att det blir en extra SmartPoint i måltiden, men vad gör det, nu när ägg är zero points-mat.

Och som vanligt, har du några överblivna grönsaker, så som purjolök, broccoli etc går det bra att ta med dem i maten också. Det kanske inte blir en regelrätt nasi goreng om man har i allt möjligt, men hellre det än att behöva slänga mat, eller hur?

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Nasi goreng ingredienser/instruktioner

Nasi goreng: 250 g ris, 150 g gul lök, 10 g vitlök, 200 g röd paprika, 10 g rapsolja, 5 g sambal oelek, 1 tsk socker, 120 g strimlad skinka, 1 förp räkor, 2 tsk japansk soja, 1 st salt & peppar, 2 st ägg, 5 g flytande margarin

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna paprikan.
  3. Hetta upp olja och fräs lök, paprika och sambal. Tillsätt vitlök och socker. Låt det fräsa ytterligare en minut.
  4. Strimla skinkan och låt räkorna rinna av.
  5. Tillsätt det kokta riset, skinka och räkor i grönsaksfräset. Smaksätt med, soja, salt och peppar.
  6. Vispa upp ägg med en gaffel. Hetta upp margarinet och stek ägg under omrörning så att det blir trådigt. Vänd ner äggtrådarna i risblandningen och servera genast.

Tips! Det går lätt att anpassa styrkan och smaken på rätten genom att ta mer eller mindre sambal oelek och soja.

Näringsvärden per portion nasi goreng

Energi 1589.5 kJ / 379.9 kcal
Fett
varav mättat fett
7.4
1.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
55.1
3.9
1.9
Protein 21.8

Vad tycker du om nasi goreng?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.