Även ViktVäktare kan äta korv med bröd
2018-06-20 11:45:38

Korv med bröd vvdb.se
Även ViktVäktare kan äta korv med bröd

Ni som känner mig vet att jag är galet svag för snabbmat. Korv med bröd är min favorit när det kommer till denna genre av käk. Vare sig korven serveras med inget annat än bröd, ketchup och senap, eller om den dressas riktigt fancy!

Det är klart att man måste se över valet av tillbehör om man vill hålla nere kalorierna / SmartPoints. Ketchup och senap innehåller inte så farligt mycket onyttigheter, framför allt med tanke på att man sällan tar speciellt mycket av dessa varor. Väljer man däremot att dränka korven i saker som gurkmajonnäs eller andra feta såser så barkar det snart utför.

Jag älskar att ha rå, hackad lök på mina varmkorvar, även om det får min fru att rynka på näsan åt min andedräkt senare på dagen. Bostongurka är också gott. Här presenteras mitt förslag på en korv med bröd-middag. Eller korv med bröd som en lättare lunch, om du bara äter en av dessa tillsammans med en rejäl sallad eller ett par saftiga frukter.

Förberedelsetid: 5-10 min
Portioner: 2
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Korv med bröd ingredienser/instruktioner

Korv med bröd: 5 g rapsolja, 4 st korvbröd, 4 st VV chorizo, 2 msk ketchup, 4 tsk senap, 2 msk bostongurka, 2 msk hackad rå lök

  1. Snitta korven på tvären och stek sedan i en inoljad och avtorkad stekpanna.
  2. Värm korvbröden snabbt i micron eller rosta dem på lämpligt sätt.
  3. När korven är vackert stekt (tar ett par minuter) så lägg en korv i vardera brödet
  4. Dressa korvarna med senap och ketchup.
  5. Toppa varannan korv med bostongurka och varannan med hackad, rå lök.

Tips. Det är också gott med rostad lök eller gurkmajonäs på korven men då förändras SmartPoints-värdena. Dettta recept avser två portioner. Serveras istället en korv med bröd per person blir det istället 7 SP per korv med bröd.

Näringsvärden per portion korv med bröd

Energi 1785.1 kJ / 426.7 kcal
Fett
varav mättat fett
19.3
6.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
43.3
11.4
5.8
Protein 27.2

Vad tycker du om korv med bröd?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.