Färslasagne med cottage cheese kunde smaka så mycket mer
2018-07-02 19:01:21

Färslasagne med cottage cheese vvdb.se
Färslasagne med cottage cheese kunde smaka så mycket mer

Färslasagne med cottage cheese är en kycklinglasagne och sålunda kan ni räkna ut att färsen i fråga är kycklingfärs. Jag är lite så där - ni vet - inte helt säker på vad jag tycker om kycklingfärs. Det är kletigt och kladdigt, och mer som puré än färs.

Det smakar inte heller speciellt mycket. Kycklingfärs kräver mycket kryddor och andra influenser för att få rejält med smak. Och det saknas lite i det här receptet. Så, om ni tänker prova denna lasagne, var inte rädda att gå lite crazy bananas med smaksättningen, annars är risken att det smakar luft om allting.

Det blir lite tråkiga bilder när det serveras lasagne, för i ärlighetens namn - en lasagne är den andra lik. De ser ungefär likadana ut och det är inte mycket mer att säga om det.

Jag lade inte i oliverna i lasagnen, eftersom min kära fru inte alls tycker om oliver, men jag tror inte det gjorde någon stor skillnad, eftersom vanliga, svarta oliver inte har så vidare värst mycket smak. Det är ju inte stora kalamataoliver det handlar om, utan helt vanliga urkärnade svennebananoliver. (Extra milda med smak av ingenting, tack!)

Nu låter det som att jag dissar denna lasagne helt och hållet, och det vill jag påpeka att jag inte gör. Den var god. Den var trevlig. Den var enkel. Den var inte en lasagne vars minne kommer hänga kvar i mitt bakhuvud och bli ett framtida samtalsämne med barn och barnbarn, men den var helt ok ändå. Om allt vore fest, när vore det då något extra?

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Färslasagne med cottage cheese ingredienser/instruktioner

Färslasagne med cottage cheese: 75 g gul lök, 10 g vitlök, 10 g rapsolja, 500 g kycklingfärs, 36 g tomatpuré, 400 g krossade tomater, 3 dl vatten, 2 tärning grönsaksbuljong, 1 st salt & peppar, 250 g cottage cheese (1.5%), 10 st svarta oliver, 200 g färska lasagneplattor, 40 g riven ost (24%), 1 påse sallad

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp en panna med olja och stek lök, vitlök och färs. Blanda ner tomatpuré, krossade tomater och vatten. Smula i buljongtärningar. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar
  4. Blanda ner cottage cheese och skivade oliver. Varva röran och lasagneplattor i en ugnsfast form. Strö över ost och grädda i ugn ca 20 minuter. Servera med sallad.

Tips! För lite ”pizza-touch”, krydda med 1-2 tsk oregano.

Näringsvärden per portion färslasagne med cottage cheese

Energi 2028.3 kJ / 484.8 kcal
Fett
varav mättat fett
18.3
6.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
36.9
8.2
3
Protein 41.2

Vad tycker du om färslasagne med cottage cheese?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.