Lax med ingefära och kokos ser inte mycket ut för världen
2018-07-08 12:01:31

Lax med ingefära och kokos vvdb.se
Lax med ingefära och kokos ser inte mycket ut för världen

Lax med ingefära och kokos är en sån där rätt där man står och kokar ihop ingredienserna och börjar undra ska det verkligen se ut så här? Det händer ju ibland. Det tråkiga med denna laxgryta är att den ser ut som något katten hostat upp på badrumsmattan.

Men den smakar desto bättre. Den smakar faktiskt till och med rätt bra, tycker jag. Frugan gillade den inte. Nåja, vad ska man göra. Alla kan ju inte gilla allt (även om jag för det mesta gör det). Och framför allt så var den väldigt lätt att tillaga. Det är bara ett fåtal ingredienser och allt ska bara kokas. Inget konstigt eller lurigt med det här receptet på lax inte.

Det enda som kan vara krångligt är att dra skinnet av laxen. Men skär man bara laxen i kuber först, är det lätt att skära bort skinnet från dessa individuellt sen, utan att man förlorar för mycket av det goda, rosa fiskköttet. Men bäst är förstås om man bara kan dra av skinnet från hela stycket.

Vi hade bara gul paprika hemma så vi fick köra med det. Jag kan tro att det bidrog till det mindre aptitliga utseendet på laxgrytan. Det hade nog sett lite bättre ut om man faktiskt använt röd (eller kanske till och med grön) paprika, som det står i receptet.

Och som alltid skippade vi sockerärterna, eftersom både frugan och jag hatar sockerärter!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Lax med ingefära och kokos ingredienser/instruktioner

Lax med ingefära och kokos: 180 g ris, 1 burk kokosmjölk light, 2 tsk malen ingefära, 1 st lime, 1 förp sockerärter, 200 g röd paprika, 500 g lax

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp kokosmjölk, ingefära, limeskal och limesaft.
  3. Skär sockerärter och paprika i mindre bitar och lägg ner i pannan.
  4. Dela laxen i mindre bitar och lägg ner i pannan. Låt det sjuda ett par minuter tills laxen är precis klar. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med ris.

Tips. Vill du ha lite hetta kan du strö över chiliflakes vid servering.

Näringsvärden per portion lax med ingefära och kokos

Energi 2203.5 kJ / 526.6 kcal
Fett
varav mättat fett
25.1
7.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
42.3
5.4
2.8
Protein 29.3

Vad tycker du om lax med ingefära och kokos?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.