Mustig chilibiff med ris är gott och har potential
2018-07-11 12:45:29

Mustig chilibiff med ris vvdb.se
Mustig chilibiff med ris är gott och har potential

Mustig chilibiff med ris är en kalasbra chiligryta som passar vilken dag som helst i veckan, då den är väldigt enkel att förbereda och snabb att tillaga. Använder man dessutom färdigskuren lövbiff så tar det ingen tid alls att strimla köttet i smala, fina bitar.

Att strimla paprikan är ju inte heller speciellt komplicerat, och när man väl har gjort paprikan och köttet så är det bara pressandet av vitlöken och öppnandet av en burk krossade tomater som kan anses ha någon svårighetsgrad över huvudtaget. Ja, ni ser vart jag vill komma med detta - det är snabb mat (inte snabbmat) helt enkelt.

Eftersom det är en chili och sålunda per definition också en gryta, så förstår ni att man kan slänga ner lite vad som helst om man har något till övers där hemma. Grönsaker framför allt. Har ni en halv lök, en morot, en liten bit rotselleri eller en tredjedels broccoli över, så låt det inte förfaras. Ner i chilin med det bara. Även lite bacon skulle funka hur bra som helst i grytan, men då finns förstås risk att pointsen skjuter i höjden. Men det tanke på att denna mustiga chilibiff bara är på 7 SmartPoints, så är det kanske inte någon katastrof.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Mustig chilibiff med ris ingredienser/instruktioner

Mustig chilibiff med ris: 225 g ris, 400 g nötinnanlår/lövbiff, 200 g gul paprika, 5 g flytande margarin, 400 g krossade tomater, 2 dl vatten, 1 tärning köttbuljong, 1 förp vita bönor, 5 g vitlök, 1 tsk chilipulver, 1 nypa kakaopulver

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kött och paprika. Stek köttet i margarin till fin färg. Lägg i paprika och låt steka med någon minut.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, avrunna och sköljda bönor, pressad vitlök och chilipulver. Låt det puttra på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med ris.

Tips! Var försiktig med kakaon. Lite räcker långt. Smaka av innan du har i mer.

Näringsvärden per portion mustig chilibiff med ris

Energi 1442.9 kJ / 344.9 kcal
Fett
varav mättat fett
3.9
1.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
42
6.7
6
Protein 31.2

Vad tycker du om mustig chilibiff med ris?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.