Rostad butternut- och vitlökssoppa delar massorna
2018-07-14 10:01:28

Rostad butternut- och vitlökssoppa vvdb.se
Rostad butternut- och vitlökssoppa delar massorna

Förutom jobbet att skala och tärna en hel jäkla butternut squash, så var rostad butternut- och vitlökssoppa både snabb och enkelt att tillaga. Och god var den också, och det är kanske viktigast av allt, eller hur? Vissa funderingar uppstod dock.

För pumporna fanns i alla möjliga storlekar och vi befinner oss åter igen i "hur stor är en"-träsket. Det är ju en... grönsak? Frukt? Ja, vem f-n vet vad en pumpajävel är för något, men den vi hade vägde (i tärnat format) över 1 kilo - 1115 gram, för att svara specifik. Hade vi tagit en annan hade den kanske vägt hälften så mycket. Det blir inge skillnad points-mässigt sätt, men det är en jämrans skillnad om man räknar kilokalorier.

Detta predikament åsido, så var denna soppa mäkta god och något jag personligen verkligen rekommenderar. Rostningen i ugnen ger soppan en smak som min fru associerade med "grillkrydda" och jag kan inte annat än hålla med henne. Allt jag hade på pumpan var salt och peppar, men smaken av generisk grillkrydda finns ofrånkomligen där.

Så ja, gillar du krämig soppa med umamismak, så kör hårt. Testa rostad butternut- och vitlökssoppa.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 2 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Rostad butternut- och vitlökssoppa ingredienser/instruktioner

Rostad butternut- och vitlökssoppa: 1 st butternutpumpa, 15 g vitlök, 10 g rapsolja, 1 st salt & peppar, 7 dl vatten, 2 tärning grönsaksbuljong, 2 dl minifraiche (5%)

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna pumpa och lägg på en ugnsplåt tillsammans med oskalade vitlöksklyftor. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Blanda runt och tillaga i ugn tills bitarna är gyllene, ca 30 min.
  3. Skala vitlöken och lägg tillsammans med pumpan i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning och hetta upp. Mixa med en stavmixer. Spä ev. med lite mer vatten.
  4. Häll upp i skålar och servera med en klick fraiche.

Tips! Det är gott att rosta pumpan med någon god krydda. För lite sting välj chilipulver, vill du ha soppan lite syrlig, testa sumak. Torkan timjan passar också utmärkt!

Näringsvärden per portion rostad butternut- och vitlökssoppa

Energi 888.6 kJ / 212.4 kcal
Fett
varav mättat fett
6.6
2.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
38.3
8.5
5.7
Protein 5.4

Vad tycker du om rostad butternut- och vitlökssoppa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.