Färsbiffar med het coleslaw är härlig sommarmat
2018-07-23 15:42:00

Färsbiffar med het coleslaw vvdb.se
Färsbiffar med het coleslaw är härlig sommarmat

Så här mitt i högsommaren vill man ju gärna stå vid grillen och laga sin mat. Färsbiffar med het coleslaw är perfekt för vilken sommarkväll som helst, bara vädret tillåter att man nyttjar grillen. Och i värsta fall kan man faktiskt steka biffarna på spisen.

Det här receptet är lite tidskrävande, men om man läser igenom det från början till slut, när man gör sin veckoplanering så ser man att man både kan (och bör) göra coleslawen dagen innan den skall ätas. Coleslawen är det moment som tar längst tid, eftersom man skall finstrimla 400 gram vitkål med en osthyvel. Resultatet blir extremt finstrimlad kål, men det är tidsödande och sprätter iväg vitkål åt alla håll och kanter.

Själva biffarna är väldigt enkla att göra, eftersom de inte är något mer än nötfärs, salt och peppar som blandats, rullats och plattats ut till något som liknar ganska tjocka hamburgare.

Potatisen är även den väldigt enkel att fixa till. Skala den, halvera/klyfta den samt rosta den i ugn tills bitarna är härligt gyllene.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Färsbiffar med het coleslaw ingredienser/instruktioner

Biffar: 800 g potatis, 10 g rapsolja, 500 g nötfärs (10%), 1 tsk salt, 2 krm peppar, 250 g cocktailtomater

Coleslaw: 400 g vitkål, 200 g morot, 30 g lättmajonnäs, 2 msk matyoghurt (8%), 2 droppar tabasco, 1 st salt & peppar

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Halvera potatis och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra. Ställ i ugnen ca 30-35 minuter.
  3. Hyvla vitkål fint med en osthyvel. Skala och riv morötter på ett rivjärn. Blanda kål med morötter, majonnäs och yoghurt. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  4. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra biffar och grilla.
  5. Servera biffarna med coleslaw, potatis och tomater.

Tips! Om tid finns, gör gärna coleslawn dagen innan, den blir bara godare om den får stå ett tag innan servering.

Näringsvärden per portion färsbiffar med het coleslaw

Energi 2119.1 kJ / 506.5 kcal
Fett
varav mättat fett
20.2
7.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
45.2
14.1
9.1
Protein 31.1

Vad tycker du om färsbiffar med het coleslaw?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.