Laxtacos med mangosalsa är lite tråkiga
2018-08-01 12:01:53

Laxtacos med mangosalsa vvdb.se
Laxtacos med mangosalsa är lite tråkiga

Hmmm... laxtacos med mangosalsa är ganska gott. Inte fantastiskt gott, men ganska. Det är inte heller speciellt mycket mat, utan passar bäst som en liten sommarlunch än ett rejält mål mat man behöver en mörk vinternatt.

Nu är det ju i och för sig inte vinter och det står ju er själva fritt att välja när ni vill äta denna mat, men som sagt, jag skulle inte rekommendera detta som middag.

Och varför kalla det för tacos? Det enda tacos:iga med den här maten är att man serverar laxen, och den så kallade salsan, i mjuka taco tubs. Och eventuellt att man har lite avokado i. Men det är också allt. Så jag skulle hellre kalla detta för "lax med mango och avokado" om jag ska var helt ärlig.

Men hur smakar det då? Jo, jag tackar som frågar... Det smakar helt ok. Det är inte supergott, men det är inte heller äckligt. Jag kan dock på rak arm tänka mig tio andra rätter som jag hellre skulle använda laxen till, så jag kommer nog inte laga det här receptet igen. Men åter igen: inte för att det inte var gott, utan för att man kan göra så mycket annat, som är så mycket godare.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Laxtacos med mangosalsa ingredienser/instruktioner

Tacos: 500 g lax, 10 g flytande margarin, 1 nypa salt, 0.5 msk chili flakes, 8 st stand n stuff tortillas

Mangosalsa: 1 st mango, 1 st gurka, 75 g rödlök, 1 st avokado, 0.5 st lime, 0.5 tsk chili flakes, 1 tsk socker, 0.5 tsk salt

  1. Skala och tärna mango. Dela gurka på längden, kärna ur och tärna sedan i mindre bitar. Skala och finhacka lök och skala och tärna avokado.
  2. Blanda mango, gurka och rödlök i en skål och tillsätt pressad lime, chili flakes, socker och salt. Vänd till sist ner avokado.
  3. Skär laxen i kuber och stek i margarin. Krydda med salt och chili flakes.
  4. Fördela lax och mangosalsa i tortillabåtarna.

Tips! Blanda gärna ner färsk koriander i salsan.

Näringsvärden per portion laxtacos med mangosalsa

Energi 2078 kJ / 496.7 kcal
Fett
varav mättat fett
25.8
4.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
35.3
8.4
4.9
Protein 26.9

Vad tycker du om laxtacos med mangosalsa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.