Biff med bambuskott smakar riktigt bra
2018-08-04 13:03:17

Biff med bambuskott vvdb.se
Biff med bambuskott smakar riktigt bra

Biff med bambuskott - det var dags för en riktigt höjdare tycker jag efter en tid av ganska mediokra rätter. Den här maten, inspirerad av det sydostasiatiska köket, är verkligen god och dessutom enkelt att göra.

Det är klart, det kostar lite att köpa lövbiff, men det är värt det. Man kan naturligtvis köpa innanlår i bit och själv skiva och strimla det, med det är så mycket enklare om man får lövtunna skivor direkt från affären. Närhelst ett recept säger "innanlår" eller "ytterlår" så blir jag förvirrad, eftersom det sällan står så på förpackningarna i butiken. Men på Svenskt Kött kan man läsa och lära sig massor om kött.

Innanlåret är kanske den mest flexibla och anonyma delen av nötdjuret. Det kan lagas som hel stek, tärnas och strimlas och snabbstekas eller förvandlas till sauté. Den är också perfekt som lövbiff, stroganoff eller sjömansbiff.
Svenskt Kött

Ytterlår är alltså kött som är hårt, och måste långkokas för att bli mört. Innanlår skall tillagas snabbt, annars blir det hårt!

Ja, nu skrev jag visst inte så mycket om själva receptet, men det är inte så mycket mer att säga, egentligen. Det är mycket gott. Det är mycket enkelt att följa. Det går fort att tillaga.
Och om du har riktigt knapert om tid så kan du byta ut grönsakerna mot lämplig påse frusna wokgrönsaker så går det ännu fortare att få maten på bordet.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Biff med bambuskott ingredienser/instruktioner

Biff med bambuskott: 180 g ris, 500 g nötinnanlår/lövbiff, 10 g rapsolja, 125 g purjolök, 250 g broccoli, 250 g morot, 2 förp bambuskott, 5 g rapsolja, 1 påse hoisinsås, 1 st salt & peppar

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla köttet och stek i olja ett par minuter. Lägg sedan köttet åt sidan.
  3. Strimla purjolöken och skär broccoli och morot i mindre bitar. Hetta upp olja och stek grönsaker och bambuskott några minuter. Tillsätt sedan kött och woksåsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Låt alltsammans koka ihop någon minut och servera med ris.

Tips! Byt ut ris mot nudlar. Finns det några grönsaker hemma som håller på att bli gamla, släng med dem och få en större portion utan att antalet SmartPoints ökar.

Näringsvärden per portion biff med bambuskott

Energi 1800.6 kJ / 430.4 kcal
Fett
varav mättat fett
6.5
1.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
52.6
13.4
4.5
Protein 35.6

Vad tycker du om biff med bambuskott?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.