Högrevsbiffar med potatismos är god och rejäl mat
2018-08-07 11:13:50

Högrevsbiffar med potatismos vvdb.se
Högrevsbiffar med potatismos är god och rejäl mat

Högrevsbiffar med potatismos är ett recept som ger dig stor frihet att experimentera med kryddor och smaker. Eller så vet du vad du gillar och struntar helt i att experimentera. Jag kryddade både moset och biffarna med rökt paprika och spiskummin.

Men du kan krydda det precis som du vill. Cayennepeppar och oregano, kanske? Paprika och chilipulver? Kanske timjan och rosmarin, vad vet jag? Det är dina smaklökar. Du bestämmer! (Och högrevsfärs är en så underbar råvara att det nästan inte går att göra fel.)

Det är också en så väldigt enkelt maträtt att tillaga, även om den tar lite tid. Det tar ju alltid en stund att skala och sen koka 800 gram potatis, liksom. Men att bara riva lite lök och blanda med färsen, och forma till pannbiffar är ju inte alls komplicerat. Och att stompa/pressa potäterna till mos samt att röra ner mjölk och smör är ju inte heller svårt.

Det tredje momentet, att göra såsen är inte svårare än något av ovanstående delmoment. Ta vara på stekskyn, blanda med vatten, grädde, redning och soja (för sälta och färg) och krydda även den lite som du vill, så är saken biff, så att säga. Det var inget annat än ren och skär njutning när jag satte mig ner vid middagsbordet och smaskade i mig maten.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Högrevsbiffar med potatismos ingredienser/instruktioner

Högrevsbiffar med potatismos: 500 g högrevsfärs (13%), 1 msk riven gul lök, 5 g vitlök, 800 g potatis, 1 dl lättmjölk, 10 g flytande margarin, 8 g maizena brun redning, 1 dl matlagningsgrädde (4%), 4 droppar kinesisk soja

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Riv gul lök tills du har en matsked riven lök. Riv också vitlöksklyftan.
  3. Lägg färsen i en bunke och lägg i den rivna löken, och salt och peppar efter smak. Krydda gärna med dina egna favoritkryddor; exempelvis paprika och spiskummin. Den här rätten ger dig stor frihet att smaksätta som du själv vill.
  4. Blanda ihop färs, lök och kryddor, och forma fyra biffar.
  5. Stek biffarna i en tesked flytande margarin.
  6. Mosa potatisen och blanda ner en tesked flytande margarin och mjölken. Salta och peppra efter smak. Använd gärna en stomp om du vill ha ett grovt mos, eller en potatispress om du vill ha ett lent mos.
  7. Strax innan biffarna är klara, häll på en liten mängd vatten. Ta ur biffarna, häll i grädde, soja och redning. Rör runt med en visp och koka upp. Koka ner till önskad tjocklek, alternativ späd med mer vatten om du vill ha tunnare sås.

Tips. Om du hellre bara bryner biffarna i pannan, kan du låta den steka klart i en ugnsform i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. Glöm inte att ta vara på skyn och göra sås på den. Servera med en grönsallad med körsbärstomater.

Näringsvärden per portion högrevsbiffar med potatismos

Energi 1868.8 kJ / 446.7 kcal
Fett
varav mättat fett
19.6
8.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
36.9
3.2
4.3
Protein 28.6

Vad tycker du om högrevsbiffar med potatismos?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.