Citronkyckling med spaghetti är friskt och fräscht
2018-08-13 10:04:43

Citronkyckling med spaghetti vvdb.se
Citronkyckling med spaghetti är friskt och fräscht

Ja, bara du tar det försiktigt med den pressade citronjuicen, så kan du inte misslyckas med citronkyckling med spaghetti. Rätten är barnsligt enkel och kräver inte mycket förkunskaper för att bli riktigt lyckad.

Du strimlar lite kyckling, du skivar lite purjolök, du river lite parmigiano reggiano, sen är det klart. Eller typ, i alla fall. Men det var nog de tre "jobbigaste" delarna av receptet, trots allt. Det ska hällas upp lite matlagningsgrädde, det ska mätas upp lite kryddor, men på det stora, hela så är det inte speciellt mycket mer än så.

Många gånger tidigare, när det har varit pressad citron i mat, har jag av stark pliktkänsla följt receptet till punkt och pricka, och haft i så mycket som det står att det skall vara, utan att ifrågasätta eller att smaka av. Citroner är ju alltid olika stora, och av olika mognadsgrad, och ger olika mycket citron. En stor citron ger mer än en liten - borde ju vara självklart, egentligen, men ändå inte. Den här gången hade jag en liten citron, så det blev inte så värst mycket citronjuice, men jag hade bara i hälften av det jag fick, smakade av och hade sedan i resten. Det är så tråkigt när det blir för surt!

Det blev en mycket smaklig pastasås, som tack vara det förhållandevis stora innehållet av riven ost, blev rejält kletig och fastnar perfekt i den långa spaghettin. Tycker absolut att ni skall prova denna.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Citronkyckling med spaghetti ingredienser/instruktioner

Citronkyckling med spaghetti: 600 g kycklingfilé, 125 g purjolök, 10 g olivolja, 0.5 st citron, 1 msk persillade, 1 st salt & peppar, 250 g spaghetti, 40 g riven ost (22%), 1.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1 förp haricots verts

  1. Dela kyckling i mindre bitar. Strimla purjolök.
  2. Hetta upp olja i en traktörpanna och bryn kycklingen. Blanda ner purjolök och låt steka med tills den är mjuk. Pressa över citron och krydda med persillade, salt och peppar.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner pasta, riven ost och matlagningsgrädde i kycklingpannan. Låt bli varmt.
  4. Koka upp haricots verts hastigt i lättsaltat vatten och servera till pastan.

Tips! Spara gärna lite av pastavattnet och spä om så behövs

Näringsvärden per portion citronkyckling med spaghetti

Energi 1926.2 kJ / 460.4 kcal
Fett
varav mättat fett
10.3
4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
49.3
5.1
4.5
Protein 39.7

Vad tycker du om citronkyckling med spaghetti?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.