Skinklasagne med mycket grönsaker!
2018-08-16 08:04:00

Skinklasagne vvdb.se
Skinklasagne med mycket grönsaker!

Som ingressen säger, denna skinklasagne innehåller så mycket grönsaker att namnet inte riktigt säger hela sanningen. Det är en lättlagad lasagne och som så ofta när det gäller lasagne kan man göra mycket av jobbet i god tid i förväg.

Jag gjorde såsen på förmiddagen och lät den sen stå under lock hela dagen tills det blev dags att bygga ihop den i tid för middag. Då var det bara att dra på ugnen, varva lasagneplattor och sås, och slutligen täcka allt med ett lager ost. Sa jag att det var mycket ost i denna lasagne? Ja, det gjord jag visst, men det är värt att sägas igen: det är mycket ost i denna lasagne! Hela 100 gram av tjugofyraprocentig gratängost skall det vara. Och väljer du den magra, tolvprocentiga, varianten kan du istället ha 200 gram om du vill - det går ju på ett ut! Typ.

Ska jag säga något negativt om denna lasagne så är det kanske att det blir lite för mycket morot i den. Ja, 250 gram blir bara för mycket. Nästa gång skall jag ta hälften så mycket morot och sedan ta i en påse bladspenat, eller kanske findelad broccoli. Eller varför inte grönkål? Det kanske blir toppen?!

Ett tips är att för allt i världen inte glömma att följa "tipset"... vitlök är ett måste. Och gillar du hetta, passar den här lasagnen ypperligt på din tallrik. Välj valfri stark ingrediens och safta på! Srirachasås, chilipeppar, tabasco, habaneroflakes eller Da' Bomb-sås, whatever rocks your boat, man!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Skinklasagne ingredienser/instruktioner

Skinklasagne: 1 st zucchini, 250 g morot, 300 g gul lök, 10 g olivolja, 400 g krossade tomater, 54 g tomatpuré, 3 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 tsk salt, 1 tsk torkad oregano, 2 krm vitpeppar, 1 tsk socker, 180 g strimlad skinka, 1 förp lasagneplattor (250 g), 4 st tomat, 100 g riven ost (24%)

  1. Skär grönsakerna i mindre bitar och hacka löken grovt.
  2. Fräs alltsammans i olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning och låt det puttra samman till en röra.
  4. Smaka av med kryddor. Lägg i den strimlade skinkan.
  5. Varva grönsaksröra, lasagneplattor. Avsluta med grönsaksröra, skivade tomater och riven ost.
  6. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.
  7. Garnera med örtkryddor, t ex rosmarin.

Tips! Krossa i en klyfta vitlök så håller du vampyrerna borta! (Dessutom är det gott!)

Näringsvärden per portion skinklasagne

Energi 1909.7 kJ / 456.4 kcal
Fett
varav mättat fett
12.6
5.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
56.4
20.6
9
Protein 24.5

Vad tycker du om skinklasagne?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.