Het kasslergratäng med pressad potatis - inte min favorit
2018-08-19 12:12:00

Het kasslergratäng med pressad potatis vvdb.se
Het kasslergratäng med pressad potatis - inte min favorit

Het kasslergratäng med pressad potatis överraskar kanske. Överraskar på det sätt att jag inte tyckte den var något vidare, men min kära fru tyckte den var helt ok. De som känner mig vet att jag gillar det mesta i matväg så det kanske känns lite bakvänt.

Men... man kan ju inte älska allt, eller hur? Gratängen smakar mest av curry, vilket jag normalt gillar väldigt mycket, men det var något med syrligheten ifrån minifraichen som funkade riktigt för mig. I övrigt finns inte mycket ont att säga om den här maten. Den är både lätt- och snabblagad; något som höjer betyget utan tvekan. Mat ska gå snabbt att laga, i alla fall på vardagarna. Vem har tid att stå och laga mat i flera timmar en onsdagkväll, liksom?

Gratängen serveras med pressad potatis - en välkommen ovanlighet, om ni frågar mig. Men vill ni kan ni förstås välja ris istället, det skulle funka utmärkt. Men, handen på hjärtat, får jag välja själv så tror jag att jag hittar på något annat nästa gång vi ska äta kassler.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Het kasslergratäng med pressad potatis ingredienser/instruktioner

Ingredienser: 500 g kassler, 200 g röd paprika, 125 g purjolök, 1000 g potatis, 1 påse sallad

Sås: 2 dl minifraiche (5%), 1 dl matlagningsgrädde (4%), 40 g chilisås, 2 tsk curry, 5 g sambal oelek, 5 g vitlök

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Skiva kasslern och lägg i en ugnsfast form.
  3. Strimla paprika och purjolök och lägg över kasslern.
  4. Gör såsen: Vispa ihop fraiche, matlagningsgrädde, chilisås, curry, sambal oelek och pressad vitlök. Häll såsen över kasslern och ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills den är klar.
  5. Koka potatis.
  6. Servera kasslergratängen med pressad potatis och sallad.

Tips! Koka ihop såsen innan du häller den över kasslern för att bättre få fram smakerna. Krydda med mer sambal om du vill ha såsen hetare.

Näringsvärden per portion het kasslergratäng med pressad potatis

Energi 1807.2 kJ / 431.9 kcal
Fett
varav mättat fett
6.7
3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
53.6
12.3
7.1
Protein 34

Vad tycker du om het kasslergratäng med pressad potatis?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.