Frittata med fetaost, spenat och paprika är gott men salladen suger!
2018-08-22 11:01:23

Frittata med fetaost, spenat och paprika vvdb.se
Frittata med fetaost, spenat och paprika är gott men salladen suger!

Frittata med fetaost, spenat och paprika är kanske den minst lyckade av de frittator vi har provat än så länge. Egentligen är det inget fel på maträtten som sådan, utan det är receptet som är konstigt och den tillhörande salladen är minst sagt suspekt.

Jag har skrivit om frittata i olika varianter ett antal gånger, så jag går inte in på det närmare här än att säga att dessa består mestadels av en äggstanning som blandas med olika sorters innehåll. I detta fall var innehållet som ni själva kan räkna ut: spenat, fetaost och röd paprika. Goda, trevliga och nyttiga ingredienser.

Men se upp med tiden och ugnsvärmen. 175 grader i en kvart? Är det ett skämt? Efter en kvart så var det bara en lättflytande äggsås i formen, så jag höjde temperaturen till bekanta 225 grader och körde formen med hela innehållet i 20 minuter till och först då blev omeletten helt klar.

Den tillhörande gurksalladen... ja, vad ska man säga? Hyvlad gurka, finhackad chili, hackade oliver och dill... vem var det som hade ett mentalt sammanbrott på ViktVäktarna nu kan man undra. Tips! Skippa salladen! Gör egen sallad eller släng på gräddfil eller srirachasås på omeletten för en trevligare upplevelse!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Frittata med fetaost, spenat och paprika ingredienser/instruktioner

Frittatan: 6 st ägg, 1 dl lättmjölk, 150 g fetaost (25%), 1 påse babyspenat, 200 g röd paprika, 1 st salt & peppar

Gurksallad: 1 st gurka, 0.5 st röd chili, 1 förp dill, 10 st oliver

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk. Smula i fetaost och blanda ner spenat. Hacka paprika och blanda ner. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll äggblandningen i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Hyvla gurka tunt och finhacka chili. Lägg i en skål tillsammans med hackad dill. Hacka oliver och blanda ner i salladen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera frittatan med gurksalladen.

Tips! För annan smak på frittatan blanda i någon god örtkrydda.

Näringsvärden per portion frittata med fetaost, spenat och paprika

Energi 1111.8 kJ / 265.7 kcal
Fett
varav mättat fett
16.9
7.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
6
4.8
1.1
Protein 20.1

Vad tycker du om frittata med fetaost, spenat och paprika?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.