Asiatisk köttfärssås med nudlar - blandade åsikter
2018-08-31 23:44:54

Asiatisk köttfärssås med nudlar vvdb.se
Asiatisk köttfärssås med nudlar - blandade åsikter

Detta recept hade lika gärna kunnat kallas "nudlar med köttfärsås och currypasta", istället för asiatisk köttfärssås med nudlar. Det enda som skiljer denna mat från vanlig spagge med k-sås är att man väljer just äggnudlar istället för vanlig pasta och har i lite curry paste.

Tyvärr räcker inte ett par matskedar med röd currypasta för att sätta tillräckligt distinkt smak på köttfärssåsen, och att byta en sorts pasta mot en annan gör inte mat asiatisk. Eventuellt kan detta göra maten lite "roligare" för små barn, eftersom de i större utsträckning bryr sig om hur pastan ser ut, än hur den smakar.
Detta är andra gången min fru och jag äter denna rätt, och vi sa till varandra "vi sa likadant förra gången vi åt detta". Kom igen nu, ViktVäktarna, lite mer ansträngning, tack?!

Men nog om det nu för denna mat är god. Lika god som helt vanlig spaghetti med köttfärsås - det vill säga, väldigt god (men väldigt tam). Det krävs nästan att man hittar på lite själv och tar sig friheter i köket med avseende på kryddningen. Currypastan räcker inte för att sätta smak på maten, så botanisera lite i kryddskåpet och plocka fram sånt du gillar. Jag slogs just av tanken att det eventuellt skulle passat med lite ingefära i maten.

Ja, mer än så är det nog inte att säga om detta käk. Det låter kanske som att jag dissar ViktVäktarnas asiatiska köttfärssås med nudlar, men det gör jag inte. Inte själva maten, alltså. Men namnet är lite fånigt, tycker jag. Äggnudlar och currypasta gör inte mat asiatisk, m'kay?

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Asiatisk köttfärssås med nudlar ingredienser/instruktioner

Asiatisk köttfärssås med nudlar: 150 g gul lök, 10 g vitlök, 500 g nötfärs (10%), 5 g flytande margarin, 30 g röd currypasta, 400 g krossade tomater, 250 g äggnudlar, 1 påse sallad

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök och bryn tillsammans med färsen i margarin.
  2. Tillsätt currypasta i färsen och rör runt och häll sedan på krossade tomater. Låt puttra 15-20 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev mer currypasta.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Servera med köttfärssåsen och sallad.

Tips. Det går att byta ut currypasta mot annan krydda. Örtkryddor funkar fint, men även vanlig gul curry gör rätten annorlunda och god.

Näringsvärden per portion asiatisk köttfärssås med nudlar

Energi 2105.6 kJ / 503.3 kcal
Fett
varav mättat fett
16
6.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
53.6
7.9
4.7
Protein 34.3

Vad tycker du om asiatisk köttfärssås med nudlar?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.