Curry- och äppelkyckling med vitlök och ingefära är friskt och fräscht
2018-09-03 10:25:37

Curry- och äppelkyckling vvdb.se
Curry- och äppelkyckling med vitlök och ingefära är friskt och fräscht

Curry- och äppelkyckling passar perfekt när höstrusket smyger på och kommer närmare. Men smakfulla kycklinggryta passar förstås när som helst på året, eftersom den har en väldigt frisk smak, inte minst tack vare det gröna äpplet.

Detta är helt enkelt en jättegod gryta som dessutom går nästan blixtsnabbt att koka ihop. Allt man behöver göra är att dela kyckling in mindre bitar, pressa en klyfta vitlök och skala ett äpple, i princip. Det står inte uttryckligen i receptet att äpplet skall vara grönt, men eftersom ingefära har en lite söt-syrlig smak, även i pulverform, så sade min slutledningsförmåga att det skulle bli bäst med ett Granny Smith eftersom det har mer syra än röda äpplen, vilka har en tendens att vara lite sötare i smaken.

Det står även att man skall ha "Maizena" i receptet, men det framgår inte tydligt vilken sorts. Maizena är ju ett varumärke som finns på många olika produkter. Jag använde Maizena ljus redning och det är det jag har använt för att beräkna näringsvärdet i maten. Det kan vara värt att nämna, att när ett recept innehåller "en påse sallad" eller liknande, så räknar jag aldrig med detta i receptets näringsvärde. Men om det står att ett recept skall innehålla X gram gurka och Y gram tomat, till exempel, så räknar jag med detta. Det spelar egentligen inte så värst stor roll på det hela taget, eftersom de flesta grönsaker innehåller så lite kalorier. Och ur ViktVäktarnas synvinkel är i princip alla grönsaker zero-points food ändå, så det spelar ingen roll.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 5 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Curry- och äppelkyckling ingredienser/instruktioner

Curry- och äppelkyckling: 180 g ris, 600 g kycklingfilé, 1 st äpple, 5 g vitlök, 10 g flytande margarin, 2 tsk malen ingefära, 2 tsk curry, 18 g tomatpuré, 4 dl vatten, 1 tärning hönsbuljong, 1 st salt & peppar, 6 g majsstärkelse, 1 påse sallad

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i bitar. Skala äpplet och skär i tunna klyftor och hacka vitlöken.
  3. Bryn kycklingen i margarinet, tillsätt vitlök, ingefära och curry. Rör ner tomatpuré och häll över vatten och smulad buljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 8-10 minuter. Rör ner äppelbitarna.
  4. Låt puttra ytterligare någon minut. Red av med maizena och låt småkoka ytterligare några minuter.
  5. Servera med ris och sallad.

Tips! Gillas inte frukt i mat, servera äpplet som efterrätt. Skiva äpplet, strö på lite kanel och kör 30 sekunder i micro.. Byt ut ris mot nudlar.

Näringsvärden per portion curry- och äppelkyckling

Energi 1489.1 kJ / 355.9 kcal
Fett
varav mättat fett
4.9
1.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
44.1
6.5
2.5
Protein 32.1

Vad tycker du om curry- och äppelkyckling?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.