Nötfärsbiffar med risonisallad är inte värda besväret
2018-09-09 04:56:01

Nötfärsbiffar med risonisallad vvdb.se
Nötfärsbiffar med risonisallad är inte värda besväret

Nötfärsbiffen är faktiskt väldigt god. Men den tråkiga pastan som skall serveras till gör nötfärsbiffar med risonisallad till en tråkig maträtt. Biffen får en fyra i betyg, salladen en svag tvåa, vilket ger ett medelbetyg på en svag trea.

En fördel är att om man steker biffarna på 200 grader i ugnen i 12 minuter, så tar denna mat inte alls 30-40 minuter att tillreda, utan snarare 20-30 minuter. Och har du förberett köttfärsen och kryddorna i förväg, så tar det inte längre tid än det tar att koka risonin.

Biffarna kryddas med exotiska kryddor - eller rättare sagt, med kryddor som vi här i Sverige är väl bekanta med, men kanske inte i kombination med fettsnål nötfärs. Kanel vill vi ju helst ha på risgrynsgröten och kardemumma - det ska man ju ha i bullarna till kafferasten! Kanel, kardemumma, spiskummin, salt och peppar ger en finfin smak av utländskt käk.

Ska jag vara ärlig skulle jag hellre lägga mina biffar mellan två hamburgerbröd, lägga på en skiva chiliost, en skvätt tsatsiki och en stor skiva bifftomat, och kalla det för "Libanesisk hamburgare" eller något sånt.

Vi lagar ju alltid fyra portioner av all mat där hemma, så frugan och jag får varsin matlåda med till jobbet dagen efter, och jag skall erkänna att vi båda valde att koka matvete istället för risoni till dessa lunchlådor.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Nötfärsbiffar med risonisallad ingredienser/instruktioner

Nötfärsbiffar: 500 g nötfärs (10%), 1 tsk salt, 0.5 tsk svartpeppar, 1.5 tsk malen kanel, 2 tsk spiskummin, 1.5 tsk kardemumma, 10 g rapsolja

Risonisallad: 250 g risoni, 1 tärning grönsaksbuljong, 250 g körsbärstomater, 200 g morot, 3 msk sweet chili

  1. Blanda färsen med salt, peppar, kanel, spiskummin och kardemumma. Forma till små biffar (provstek gärna lite av färsen för att smaka av). Stek i olja.
  2. Koka risoni med buljongtärning enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner rivna morötter i pastan precis innan vattnet hälls av så att de bara precis blir varma.
  3. Halvera tomater och blanda ner i pastan.
  4. Servera biffarna med pastasalladen och sweet chili.

Tips! Blanda ner sweet chilin i pastasalladen.

Näringsvärden per portion nötfärsbiffar med risonisallad

Energi 2281.9 kJ / 545.4 kcal
Fett
varav mättat fett
18.8
7.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
58.2
14.6
4.1
Protein 33.9

Vad tycker du om nötfärsbiffar med risonisallad?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.