Pasta med skink- och broccolisås är en enkel favorit.
2018-09-15 06:49:51
Jag kokade ihop en pasta med skink- och broccolisås till familjen när frugan och jag var nere hos svärföräldrarna häromsistens. Det är ett superenkelt recept och det går fort att tillaga, speciellt om man har färdigstrimlad skinka.
Pasta med en god sås är ju mångas favoritmat, och om man - som jag - är dödligt förtjust i broccoli (världens bästa grönsak, förutom lök och vitlök) så är det en ren och skär fröjd när man får sätta tänderna i detta krubb.
Frugan bah: Ska vi ha pasta med ski.... och jag bah yeah, yeah, yeah, hee hee hee (Muttley-referens för den som kommer ihåg)
Nåväl, jag tycker definitivt ni skall prova det här receptet för det är som sagt både gott och enkelt, snabbt och ekonomiskt.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Pasta med skink- och broccolisås ingredienser/instruktioner
Pasta med skink- och broccolisås: 250 g spaghetti, 30 g flytande margarin, 18 g vetemjöl, 4 dl lättmjölk, 40 g riven ost (24%), 1 st salt & peppar, 250 g broccoli, 180 g strimlad skinka
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Gör en bottenredning genom att hetta upp flytande margarin i en kastrull och vispa i mjölet. Spä med mjölk, lite i taget, under omrörning tills du har en vit tjockare sås. Rör ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
- Skär broccoli i mindre bitar och lägg ner i såsen tillsammans med strimlad skinka, låt koka några minuter tills broccolin mjuknat. Rör med jämna mellanrum så att såsen inte bränner vid i kastrullen.
- Servera pastan till skink- och broccolisåsen
Tips. Blanda gärna pasta och sås innan servering så klibbar pastan inte ihop. Dra också ett par varv med svartpepparkvarnen, det är både gott och ser fräscht ut.
Näringsvärden per portion pasta med skink- och broccolisås |
|
---|---|
Energi | 1755.4 kJ / 419.5 kcal |
Fett varav mättat fett |
11.5 3.3 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
52.4 6.2 3.3 |
Protein | 24.6 |