Fläskytterfilé med krämig pastasallad lätt och fräscht
2018-09-18 11:01:23
Ja, som sagt, fläskytterfilé med krämig pastasallad och körsbärstomater (och sockerärter - om man nu gillar såna) är nästan som framtagen som sommarmat. Jag tänker mig att köttet hamnar på grillen och pastasalladen kan man ha gjort flera timmar i förväg, så den är sval och krämigt god när det är dags att äta.
Men ska jag vara brutalt ärlig så tycker jag dock att denna mat inte riktigt höll måttet. Inte så att det var något fel på den på något vis, men den smakade bättre i min fantasi. Ni vet, man står och rör ihop ingredienserna och föreställer sig hur det skall smaka. Och sen när man faktiskt äter det så blir det lite mjaha ja, det här var ju gott, men jag trodde det skulle vara godare...
Som sagt, det var gott, men åter igen, i min fantasi var detta mat som skulle kunna serveras på nobelfesten och riktigt så kalasgott blev det inte. Framför allt så vill jag be er smaka av pastasalladen när ni har i persilladen. Persillade är faktiskt ganska salt, och eftersom det redan är salt i krämigheten, så blir det lätt lite för mycket. Så ha i hälften av persilladen, smaka av, och ha i mer sen, om ni vill!
I vanlig ordning saknas sockerärterna från bilden, eftersom både min fru och jag hatar sockerärter!
Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Fläskytterfilé med krämig pastasallad ingredienser/instruktioner
Filén: 600 g fläskytterfilé, 1 förp sockerärter, 125 g cocktailtomater
Marinad: 15 g olivolja, 1 msk vatten, 5 g vitlök, 0.5 st citron (saft), 1 msk vitvinsvinäger, 10 g flytande honung, 2 krm svartpeppar
Pastasallad: 250 g pasta, 3 dl filmjölk (3%), 50 g lättmajonnäs, 1 msk persillade, 0.5 tsk vitlökspulver, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar
- Skär köttet i skivor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg i köttet. Låt marinera medan du förbereder det andra.
- Koka pastan någon minut längre än vad som står på förpackningen. Spola i kallt vatten.
- Blanda filmjölk med majonnäs, persillade, vitlökspulver, salt och peppar. Blanda ner den kalla pastan i dressingen.
- Stek eller grilla köttet och servera med pastasallad, sockerärter och tomater.
Tips! Det går utmärkt att variera smaken på såsen med olika örtkryddor, så har du någon favorit, använd den.
Näringsvärden per portion fläskytterfilé med krämig pastasallad |
|
---|---|
Energi | 2315.8 kJ / 553.5 kcal |
Fett varav mättat fett |
15 3.4 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
57.3 11.8 3.5 |
Protein | 45.1 |