Vegetarisk pad thai med jordnötter
2018-09-24 07:49:22

Vegetarisk pad thai vvdb.se
Vegetarisk pad thai med jordnötter

Alright, bara så ni vet om det... vegetarisk pad thai är skitgott! Visst, jag kunde utläsa av receptet att det skulle bli gott, men att det skulle bli gott kom som en överraskning. Och det kan bli godare ändå!

Låt mig få det "tråkiga" undanstökat direkt - för mig, personligen, var det lite för mycket ättika i "dressingen". En matsked är en halv matsked för mycket. Åsikten är förstås subjektiv och det är bäst att du själv provar dig fram. Det bästa är att ättikan är just i dressingen, så det är lätt att börja med lite mindre och sedan ta mer om man vill.

Värt att notera att du behöver en mixer för att lyckas med detta recept, eftersom det ingår jordnötter i dressingen. Dressingen påminner i mångt och mycket om den jordnötssås man ofta får till maten på thai- och kinarestauranger. Mycket gott.

Min fru, som ogillar "kladdig mat", tittade skeptiskt på maten, men åt upp den utan klagomål. Och eftersom vi alltid gör fyra portioner, så vi får matlådor till jobbet dagen efter, fick vi nöjet att äta maten två dagar i rad. Strax efter lunch fick jag ett SMS med texten "det här vill jag äta igen", så jag tror käket gick hem.

Om ni frågar mig så tycker jag att ni ska prova detta käk omedelbart! Och vill ni har mer hetta i maten, så prova med att dutta på mer sriracha (eller sambal oelek, som på bilden).

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Vegetarisk pad thai ingredienser/instruktioner

Pad thai: 250 g äggnudlar, 150 g rödlök, 10 g rapsolja, 4 st ägg, 180 g böngroddar, 20 g hackade jordnötter

Dressing: 10 g vitlök, 1 msk riven ingefära, 1 msk ättika, 1 msk socker, 4 msk japansk soja, 2 tsk sriracha, 1 st lime, 70 g jordnötter

  1. Lägg pressad vitlök, ingefära, ättika, socker, soja, sriracha, pressad lime och jordnötter i en mixer och mixa till en slät dressing. Justera hettan med hjälp av srirachan.
  2. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och skiva lök.
  4. Hetta upp en wokpanna med olja och fräs lök några minuter. Knäck i ägg. Blanda runt tills äggen stelnat. Blanda ner groddar, dressing och nudlar. Låt allt bli varmt. Blanda ner jordnötter.

Tips! Har du inte sriracha hemma, byt till sambal oelek eller färsk chili. Toppa med färsk koriander. Om någon är allergisk mot jordnötter passar det fint att byta till cashewnötter eller solrosfrön. Vill du utesluta jordnötter helt och hållet kan du dra bort 4 SmartPoints per portion.

Näringsvärden per portion vegetarisk pad thai

Energi 2183 kJ / 521.8 kcal
Fett
varav mättat fett
20.2
3.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
59.9
10.3
5.2
Protein 23.2

Vad tycker du om vegetarisk pad thai?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.