Bönpasta med tomatsås
2018-09-30 13:21:16

Bönpasta med tomatsås vvdb.se
Bönpasta med tomatsås

Bönpasta med tomatsås... nästan lite pinsamt att kalla det här för ett recept över huvud taget. Samtidigt är det ett recept som jag tror nästan alla har tillrett någon gång i sitt liv, speciellt studenter som spenderat sina pengar på fest och alkohol.

För vad är det egentligen? Jo, det är ett par burkar krossade tomater med brynt lök och vitlök, som sedan kryddats med rödvinsvinäger, basilika, oregano, socker, salt och peppar. Känns det igen? Tänkte väl det... Det låter dessutom skrämmande likt min hemmagjorda pizzasås, om den bara fått koka ner till lite tjockare konsistens.

Notera att detta recept är korrigerat ifrån det som påstods i originalet. Där står det att detta recept är ett "snabbt" recept (tillagningstid 20-30 minuter). Men i instruktionerna står det sen att såsen skall sjuda i 40 minuter. 20 minuter räcker gott och väl, och då stämmer de angivna tiderna överens också.

Fördelen med receptet är att det kan varieras nästan hur mycket som helst. Det är ett recept som passar bra om man inte är jättehungrig eller av annan anledning vill dra ner på SmartPointsen. Men då jag tvärt om var väldigt hungrig, så lade jag till ett paket bacon - fyyyyyy! Men gott blev det.

Så är det ute efter ett kalori- / SmartPoints-snålt recept, eller bara älskar tomater lite mer än vad som kan anses vara normalt, så är detta att rekommendera. Personligen kommer jag nog inte att direkt längta efter att äta det igen.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 6 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Bönpasta med tomatsås ingredienser/instruktioner

Bönpasta med tomatsås: 150 g gul lök, 10 g vitlök, 15 g olivolja, 800 g krossade tomater, 0.5 msk socker, 1.5 msk rödvinsvinäger, 0.5 msk torkad basilika, 2 msk torkad oregano, 200 g bönpasta, 40 g riven lagrad hårdost

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Värm olja i en kastrull och bryn löken.
  2. Häll i krossade tomater, socker och vinäger. Låt puttra på svag värme ca 20 min.
  3. Blanda ner hackad basilika och oregano och låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka bönpasta enligt anvisning på förpackning.
  5. Servera tomatsåsen med bönpasta och toppa med riven ost.

Tips! Har du chili/spansk peppar över i kylen är det gott att blanda ner en halv hackad chili för lite sting. Vill du ha lite "köttigare" mat kan du strimla ett paket (kalkon)bacon och ha i. Glöm då inte att justera SmartPoints/kcal för receptet.

Näringsvärden per portion bönpasta med tomatsås

Energi 1312 kJ / 313.6 kcal
Fett
varav mättat fett
7.7
2.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
44.6
12.8
6.6
Protein 12.5

Vad tycker du om bönpasta med tomatsås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.