Kycklingröra i tacoskal är ganska gott
2018-10-03 11:27:18

Kycklingröra i tacoskal en gott men som allt som serveras i hard shell taco tubs är det svårt att äta. I alla fall tycker jag det. Man tar en tugga, hela skalet spricker och allt innehåll rasar ut på tallriken.
Och allt som har sås överst, och som skall ätas som en smörgås, resulterar i att mustaschen ofrånkomligen blir helt igenomkladdad. Så servetter är absolut nödvändiga när man äter denna mat. Jag behöver väl inte ens berätta att detta inte är mat lämplig för en picknick i parken.
Fördel med denna mat - den är mycket enkel att förbereda, snabb att tillaga och smakar gott. Nackdelar - svårigheten att äta den utan att slabba ner sig själv och hela sin omgivning.
Kycklingröra i tacoskal är absolut ett lämpligt alternativ till de vanliga fredagsmystacosarna ni brukar käka. Tips - skär kycklingen i väldigt fina strimlor.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Kycklingröra i tacoskal ingredienser/instruktioner
Maten: 600 g kycklingfilé, 10 g flytande margarin, 125 g purjolök, 100 g röd paprika, 2 dl minifraiche (5%), 3 msk sweet chili, 8 st tacoskal, 1 påse sallad, 250 g körsbärstomat
Tacokrydda: 1 tsk salt, 1 tsk chilipulver, 0.5 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad oregano
- Dela kycklingen i bitar och stek i margarin, strö över tacokryddorna.
- Strimla purjon och finhacka paprikan och låt steka med kycklingen.
- Blanda fraiche och sweet chili i en skål och ställ åt sidan.
- Lägg grönsalladen i tacoskalen och lägg på kyckling- och grönsaksröran, klicka över den kalla såsen. Strö över halverade körsbärstomater.
Tips! Komplettera gärna med överblivna grönsaker så får du en större portion utan att SmartPointsvärdet påverkas.
Näringsvärden per portion kycklingröra i tacoskal |
|
---|---|
Energi | 1641.4 kJ / 392.3 kcal |
Fett varav mättat fett |
13.9 3.3 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
31.2 8.6 0.8 |
Protein | 33.4 |