Fajitasinspirerad biffmacka
2018-10-06 11:22:04

Fajitasinspirerad biffmacka vvdb.se
Fajitasinspirerad biffmacka

Fajitasinspirerad biffmacka är perfekt om du inte är så värst hungrig, vet om att du skall äta en större måltid senare på dagen eller om du bara är sugen på något nytt och vill strunta i det traditionsenliga fredagsmyset.

Det är enkel mat - en surdegsbaguette, lite lövbiff, grön paprika, en näve bladspenat och en lök. Goda och nyttiga råvaror som får sin fantastiska smak ifrån den kryddblandning man blandar i.

Tyvärr är det svårt att få till en bra bild på denna goda mat, för det blir förstås mycket slafsigare i verkligheten än på originalreceptets tillrättalagda och photoshoppade bild. Att försöka lägga både spenat och röra på brödet går bara inte. Det trillar av och blir kaos på tallriken. Men gott blir det. Ett gott kaos.

Denna mat njutes (av vuxna) tillsammans med en iskall, ljus öl.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fajitasinspirerad biffmacka ingredienser/instruktioner

Biffmacka: 150 g gul lök, 200 g grön paprika, 500 g nötinnanlår/lövbiff, 15 g flytande margarin, 1 tärning hönsbuljong, 0.75 dl vatten, 1 st salt & svartpeppar, 250 g surdegsbaguette, 1 st påse babyspenat

Fajitakryddmix: 1 tsk chilipulver, 2 tsk rökt paprikapulver, 1 tsk spiskummin, 1 tsk curry, 0.5 tsk salt, 2 krm cayennepeppar, 0.5 tsk vitlökspulver

  1. Skala löken. Strimla lök och paprika och skär köttet i 1 cm stora strimlor.
  2. Blanda kryddmixen i en skål.
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs lök och paprika i hälften av margarinet, tillsätt kryddblandningen och låt steka med en liten stund. Tillsätt buljongtärning och vatten och låt lök och paprika mjukna något. Lägg upp på en tallrik och stek sedan köttet på hög värme i resterande margarin i samma panna tills det fått n färg, ca 5-6 minuter.
  4. Blanda ner paprika och lök med köttet och låt allt bli varmt.
  5. Dela baguetten på hälften och dela varje halva i två skivor. Rosta baguetteskivorna i en torr stekpanna eller lägg in dem i ugnen på 200 grader några minuter. Lägg på spenatblad, kött och grönsaker.

Tips! Det blir mycket smak av fajitaskryddmixen så om mildare smak önskas, dra ner på mängderna.

Näringsvärden per portion fajitasinspirerad biffmacka

Energi 1475.3 kJ / 352.6 kcal
Fett
varav mättat fett
6
1.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
35.9
4
2.9
Protein 35.8

Vad tycker du om fajitasinspirerad biffmacka?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.