Asiatisk vegogryta är en höjdare
2018-10-09 12:18:08

Asiatisk vegogryta vvdb.se
Asiatisk vegogryta är en höjdare

Asiatisk vegogryta gjorde mig rejält överraskad. På ett positivt sätt! Jag vet inte hur det funkar, men trots att det bara är cocosmjölk light i grytan, så blir den riktigt krämig och fin. Mycket smak och goda kontraster, kan man säga.

Vegme-bitarna i sig är en aning svampiga, men å andra sida så är det ju också vanlig svamp i grytan, så det gör inte något, tycker jag. Paprika och zucchini sätter både smak och textur på maten, och tillsammans med den goda smaken från champinjonerna och lite hetta från peppar och sambal oelek, är grytan en succé.

Men trots hettan är smaken ändå ganska mild, så har man matkinkiga barn (eller, för all del, matkinkiga vuxna) hemma, så kommer de säkert också att gilla denna vegetariska asiatiska gryta.

Grytor är ju sällan något man anser vara finmat, men om man bara tänker på smaken av grytan, så nog duger den som både fest- och bjudmat.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Asiatisk vegogryta ingredienser/instruktioner

Asiatisk vegogryta: 250 g ris, 125 g purjolök, 15 g flytande margarin, 5 g vitlök, 18 g tomatpuré, 125 g champinjoner, 300 g vegme bitar, 2.5 g sambal oelek, 1 burk kokosmjölk light, 1 msk grönsaksfond, 200 g röd paprika, 1 st zucchini, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar

  1. Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär purjolök i bitar och fräs i margarin i en gryta. Pressa i vitlök. Rör i tomatpuré och låt fräsa lite.
  3. Skär champinjoner i bitar och lägg i tillsammans med vegme bitar. Tillsätt sambal oelek, kokosmjölk och fond. Låt puttra ett par minuter.
  4. Skär paprika i bitar och skiva zucchini, lägg ner i grytan och låt bli varma. Smaka av med salt och peppar.

Tips. Det går fint att fylla på med mer grönsaker om sådana finns hemma. Känslig för hetta? Ta det lugnt med sambal oelek.

Näringsvärden per portion asiatisk vegogryta

Energi 1668.5 kJ / 398.8 kcal
Fett
varav mättat fett
9
4.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
56.9
5.2
7.8
Protein 19.7

Vad tycker du om asiatisk vegogryta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.