Balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad är perfekt sommarmat
2018-10-12 10:41:52

Balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad vvdb.se
Balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad är perfekt sommarmat

Balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad är en typisk sommarmaträtt men pga sommarens alla problem med skogsbränder och eldningsförbud fick jag helt enkelt vänta ända in på hösten för att laga denna mat.

Men det är ju förstås inget att klaga över. Säkerheten framför allt, naturligtvis. Ingen skog brann på grund av mig! Till maten nu. Det första man skall tänka på med denna rätt är att börja i tid. Köttet skall marineras länge och väl. Och det är väl i och för sig också det enda man behöver tänka på, för resten av maten går väldigt kvickt att slänga ihop. Det är ju bara en sallad.

En urgod sallad med stora, gröna, grekiska oliver, lite rödlök, fetaost och isbergssallad. Jag gillar hetta, så jag skickade ner lite röd chilifrukt i min också. Smaskens! Det låter inte som smalmat, eller hur? Men det är det. Kött och grönsaker. Knappt några kolhydrater alls. Inte för att jag tror på alla såna där trender, men ändå.

Och skulle det vara så att du inte kan använda en grill, så går det faktiskt bra att använda en helt vanlig grillpanna och steka köttet på spisen.

Förberedelsetid: 60+ min
Portioner: 4
Points: 3 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad ingredienser/instruktioner

Balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad: 600 g kotlett i bit, 0.5 dl balsamvinäger, 10 g olivolja, 0.5 st röd chilipeppar, 0.5 bubbla persilja, 0.5 st melon, 300 g rödlök, 1 msk torkad basilika, 40 g vitost (10%), 8 st stora gröna oliver, 0.5 påse isbergsmix

  1. Blanda vinäger, olja, chili och hackad persilja i en plastpåse, lägg i köttet. Låt det marinera minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Krydda köttet med salt och svartpeppar och bryn det hastigt, lägg det i en ugnssäker form och slå på marinaden.
  3. Stek köttet i ugn, 150° ca 50 minuter eller tills innertemperaturen är 65°.
  4. Skiva löken tunt och lägg den i isvatten ett par minuter, låt den sedan rinna av.
  5. Tärna melonen, strimla salladen, skiva oliverna och smula fetaosten.
  6. Blanda samman med lök och basilika. Skiva köttet och servera det med stekskyn.

Tips! Byt ut oliverna mot 250 g couscous och öka på mängden vitost till 75 g så får du en lite matigare sallad, och receptets poäng blir 11 istället för 3

Näringsvärden per portion balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad

Energi 1137.1 kJ / 271.8 kcal
Fett
varav mättat fett
7.6
2.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
13.2
9.6
1.5
Protein 35.6

Vad tycker du om balsamicomarinerad kotlettrad med melonsallad?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.