Ugnsstekt korv med potatismos - en klassiker
2018-10-18 12:40:41

Ugnsstekt korv med potatismos vvdb.se
Ugnsstekt korv med potatismos - en klassiker

Ugnsstekt korv med potatismos är för mig en riktig bardomsklassiker. Jag har inte ätit det på år och dag, faktiskt. Men nu var det äntligen dags för denna härliga klassiker. Härliga skivor av ett Jazz-äpple stoppas ner i korven och allt täcks av en blandning av ketchup och senap.

Mums, helt enkelt. Mamma brukade laga den här maten till brorsan mig när vi var små knoddar. Och till korven serveras naturligtvis ett härligt potatismos och stekta grönsaker (lök och morötter). Har du andra grönsaker som ligger oanvända i kylen så skicka ner dem i blandningen också. Exempelvis broccoli, blomkål och/eller rödbetor skulle funka toppen.

Ja, jag vet inte vad mer man kan säga om detta käk, egentligen. Det är helt vanligt vardagsmat, men känns ändå nästan som fest. Och inte är det speciellt kaloririk mat heller, eftersom man använder lättkorv med bara 9% fett. Precis som alltid kan man naturligtvis välja vanlig falukorv i stället. Det är ju det som är det bästa med maten ifrån ViktVäktarna - recepten är inte beroende av speciella ingredienser på det viset. Vill du använda grädde i moset och riktig falukorv så går det utmärkt. Byter man ut alla lättprodukter mot "vanliga", så är det som vilket recept som helst.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Ugnsstekt korv med potatismos ingredienser/instruktioner

Korven: 500 g middagskorv (9%), 1 msk ketchup, 1 msk senap, 300 g gul lök, 500 g morot, 5 g flytande margarin

Potatismos: 800 g potatis, 1 dl lättmjölk, 5 g flytande margarin, 1 st salt & peppar

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Lägg korven i en ugnsform. Skär cm-stora snitt i korven och fördela ketchup och senap i snitten (ketchup i vartannat snitt och senap i vartannat snitt). Sätt in i ugn 30 minuter.
  3. Skala och koka potatisen till moset.
  4. Skala och skiva lök och morötter. Stek mjuka i margarin i en stekpanna. Lägg löken och morötterna i ugnsformen med korv när det återstår 10 minuter av tillagningstiden.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Salta och peppra efter smak.
  6. Servera korven med grönsaker och potatismos.

Tips! Det är gott att även lägga äppelskivor och färska tomater i korvsnitten. Servera gärna med bostongurka. 1 msk har 1 SmartPoints.

Näringsvärden per portion ugnsstekt korv med potatismos

Energi 1922 kJ / 459.4 kcal
Fett
varav mättat fett
14.3
6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
58.1
16.3
8.2
Protein 18.6

Vad tycker du om ugnsstekt korv med potatismos?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.