Färsbiffar med salladsost och rotfrukter
2018-10-21 18:28:04

Färsbiffar med salladsost och rotfrukter vvdb.se
Färsbiffar med salladsost och rotfrukter

Färsbiffar med salladsost och rotfrukter är ett recept som jag faktiskt inte riktigt förstår mig på. Och ändå rekommenderar jag det - hur kan det komma sig?

Ok, jag börjar med det konstiga. Rotfrukterna skall först fräsas i olja i en stekpanna eller stor kastrull. Sen, av någon underlig anledning, skall de kokas i buljong. Jag bara stod där och läste receptet flera gånger för att se att jag förstått rätt. Sen konsulterade jag med min fru, som höll med mig när jag sa: jag kör bara rotfrukterna i ugnen.

Med detta sagt så innebär det att jag nu recenserar ett recept jag faktiskt inte riktigt har provat. Men det blev så gott, att jag gör det ändå.

Så jag frångick receptet på följande vis: Jag gjorde biffarna som det står, men pressade dessutom i vitlöken i färsen. Och istället för att först fräsa grönsakerna i en gryta och sen koka dem i buljong, så ugnsstekte jag dem i en långpanna.

Det innebär att jag inte behövde buljongen eller vattnet. Vill ni prova den här maten så står ni inför möjligheten att följa receptet nedan till punkt och pricka, eller så gör ni som jag gjorde.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Färsbiffar med salladsost och rotfrukter ingredienser/instruktioner

Färsbiffar med salladsost och rotfrukter: 500 g nötfärs (10%), 75 g vitost (10%), 2 msk torkad oregano, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 10 g flytande margarin, 800 g potatis, 2 st palsternackor, 250 g morot, 150 g rödlök, 15 g rapsolja, 10 g vitlök, 3.5 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 msk torkad timjan

  1. Blanda samman färs med smulad salladsost, oregano, salt och peppar. Forma till biffar. Stek i margarin.
  2. Skala och skär potatis, palsternacka och morötter i grova bitar. Skär rödlöken i klyftor. Fräs alltsammans i olja i en gryta. Hacka vitlök och lägg ner bland rotfrukterna.
  3. Slå på vatten och smula i buljongtärning. Låt puttra ca 15 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka. Smaksätt med timjan, salt och peppar. Servera till biffarna.

Tips. För kortare tillagningstid, skär potatis och rotsaker i mindre bitar.

Näringsvärden per portion färsbiffar med salladsost och rotfrukter

Energi 2283.6 kJ / 545.8 kcal
Fett
varav mättat fett
23.5
8.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
45.2
9.4
7.8
Protein 33.6

Vad tycker du om färsbiffar med salladsost och rotfrukter?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.